הריון חוץ רחמי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום
 
  • הריון חוץ רחמי
    לינה
    27/11/2012

    שלום,

    במוצאי שבת שאלתי בפורום שאלה על כאבים ודימומים עם ערכי בטא נמוכים ופרופ' אשכנזי השיב שיש לשלול הריון חוץ רחמי.
    ובכן, בדיקות א"ס וביקור לא נעים במיון נשים אכן איששו שזה אכן המצב, והבטא שלי לשמחתי בירידה... נראה שישנה הפלה ספונטאנית.
    רקע נוסף: מדובר בהריון מס' 2. בהריון הקודם- גם בטא נמוכה (16 יחידות 14 יום לאחר ההזרעה) שהחלה לרדת ספונטאנית לאחר כשבוע, ללא סיבוכים. שני ההריונות הושגו לאחר הזרעה בשילוב איקקלומין ואוביטרל. בשני ההריונות זקיקים מובילים משמאל. ההריון הנוכחי כאמור התברר כחוץ רחמי, הסברה היא שהעובר השתרש בחצוצרה שמאל.
    אני מבינה שבשני המקרים ישנה בעיה בהשרשה, ובשניהם יש פעילות של חצוצרה שמאל. האם יהיה נכון במצבי לשלוח לצילום רחם על מנת לשלול חסימה של חצוצרה זו? האם זהו הצעד הבא המתבקש?
    שאלה נוספת- באילו מקרים ניתן לבצע צילום רחם בהרדמה? אני יודעת שזה לא מקובל, ואני יודעת שזה לא כואב לחלק נכבד מהנשים אבל... אני סובלת מווגיניסמוס וכן מווסטבוליטיס. מאובחנת כבר מס' שנים. מאוד מתקשה בבדיקות וונגינאליות. האם מצבי מאפשר צילום בהרדמה?
    אני מאוד חוששת. כל הזמן התחמקתי מזה, אבל עכשיו זה יותר ויותר ברור שכבר אין ברירה...

    תודה מראש.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון חוץ רחמי

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • הריון חוץ רחמי - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    27/11/2012

    שלום לינה
    בראש ובראשונה אני שמח שההריון החצוצרתי בספיגה ולא תיגרם כל הסתבכות מיותרת.
    בהחלט מומלץ לבצע צילום רחם לשלול כל גורם חצוצרתי המריע לכניסתך להריון.
    ניתן לבצע את צילום הרחם בהרדמה-עלייך לפנות לרופא פרטי למטרה זו

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו