שאלה לאחר ניתוח

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לאחר ניתוח
    אלמונית
    01/12/2012

בעברי דיי הרבה הזרעות, הפריות וגם גרידות.

עקב כאבי בטן כרוניים בשנה וחצי האחרונות, עברתי בירור שכלל לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה (רציתי גם לדעת מה מצבי בעניין הפוריות) וגם ציסטוסקופיה + הידרודיסטנציה.

אני מעתיקה לכאן את סיכום ההליך, ואשאל את השאלות בסופו:

"בסקירת האגן ניצפו: רחם תקין, חצוצרה ימיחן: תקינה/ חצוצרה שמאל: תקינה, שחלה ימין: תקינה, שחלה שמאל: עם פני שטח כרוביתיים אך בגודל תקין, שלפוחית שתן: תקינה, תוגלס: תקין.
    סקירת בטן עליונה תקינה. ללא הידבקויות כלל וללא נגעים החשודים לאנדומטריוזיס או אחרים.
    בהעברת צבע: מעבר תקין מימין, ללא מעבר משמאל.
    ללא איבוד דם בניתוח. בגמר הניתוח שתן צלול. ביקורת המוסטזיס תקינה.
    בשלב הבא בוצעה היסטרוסקופיה אבחנתית שהדגימה רחם במבנה תקין, רירית תקינה, ללא ממצאים חריגים, שני פתחי חצוצרה תקינים.
    בוצעה הזרת צבע דרך ההיסטרוסקופ כשהוא מול פתח חצוצרה ימין תוך הסתכלות לפרוסקופית ונמצפה מעבר גם מימין" (כנראה טעות, והכוונה גם משמאל).
    "בשלב אחרון בוצעה ציסטוסקופיה אבחנתית, נצפתה שלפוחית תקינה עם מעבר שתן תקין דרך שני השופכנים, נצפו טרבקולציות של השלפוחית. בוצע ניפוח עד לנפח מקסימילי תחת הרדמה עד לפנח של 450-500 מ"ל. בוצע ריקון והסתכלות מחדש ונצפו גלומרולציות בשלוש קירות של השלפוחית העונות להגדרה של INTERSTITIAL CYSTITIS. בוצע שוב ניפח מקסימלי טיפולי עם המתנה של 20 דקות לפני הריקון".

ברצוני לדעת האם גם שחלה עם מבנה כרוביתי, כפי שצוין יכולה לגרום לכאבי בטן? כי אני מרגישה כאבים באזור השחלות.

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאחר ניתוח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאחר ניתוח - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    01/12/2012

הממצאים בשלפוחית ובשחלה מחייבים התייחסות של הרופא המטפל ,לטעמי כל אחד מהם עלול להוות בעיה,לא ברור אם נלקחו ביופסיות בשלפוחית ומהשחלה.בכל מקרה פני לרופא המטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - לפרופ' אשכנזי

אלמונית
    01/12/2012

פרופ' אשכנזי שלום,

התור המיועד שלי לרופא האורוגניקולוג הוא רק בעוד שלושה חודשים, ובינתיים אני רק מנסה להבין האם גם שחלה עם מראה כרוביתי, יכולה להוות גורם לכאבי בטן קשים?

אשמח אם תוכל לענות לי רק על שאלה זאת.

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - לפרופ' אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    01/12/2012

שלום,ההתייחסות למראה כרוביתי של השחלה אינו מספיק כדי לבסס אבחנה,כדאי שתבררי עם הרופא המבצע כדי שיענה על שאלתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו