מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אודה לתשובת פרופ' משיח או פרופ בידררנית03/12/2012
שלום לכם,
בת 43. עוברת טיפולים מתרומת זרע.
בגיל 40-41 עברתי 5 הפריות מביציות שלי, כשברביעית נקלטתי אך הפלתי בשבוע 7. (זה היה לפני שנתיים וחצי). יש לציין כי הבטא התחילה מאוד נמוך- 13, ועלתה עד 1000 ושם נפל. לא ראו עדיין דופק. אחרי ההפלה עברתי הסטוריוסקופיה אבחנית, והרחם היה תקין.
בכל הפריה היו בהתחלה 6 עוברים ולאט לאט הביציות ירדו ל-3 בכל מחזור. שחלה שמאל שלי אינה מתפקדת. גם חצוצרה שמאל חסומה. בדקנו שאין נוזל מהחצוצרה החסומה, ואין.
עשיתי הפסקה של שנה, ובגיל 42 ועם FSH - 12 החלטתי לעבור לתרומת ביצית.
נסעתי לקייב עם רופא מצוין. היה הריון כימי. לפני חודשיים וחצי החזרתי את המוקפאים שהביאו לי אז, ולא הצליח.
לפני שבועיים הייתי שוב בקייב עם רופא מעולה אחר. הרופא הזה נתן לי קודם כל גינרה, עשה פיפל, ואח"כ התחלתי עם פרוגינובה, עד לנסיעה.
קיבלתי וסת אתמול.
יש לציין שהוסת שלי היום שונה לגמרי מהשנה האחרונה, שבה לא עשיתי שום טיפולים, בשנה זו, ראיתי התדלדלות רצינית מאוד בכמות.
לפתע עכשיו אחרי הטיפול, הוסת עכשיו משופעת, ויש בה מלא קרישי דם כהים כאלה המזכירים לי מאוד, את מה שהיה לי אחרי הריון כימי. (כאילו עדות לנסיון ההשתרשות...)
אני מיואשת. לא יודעת מה לעשות. נאמר לי כי אחוז ההצלחה בתרומת ביצית הוא 50% 1. אז מה בעצם קורה ? מה יכולה להיות הסיבה?
החלפתי גם את תורמי הזרע.
2. יש לי מן תחושה שהענין תלוי גם בזה שאני באה עם זרע קפוא ולא טרי. האם יכול להיות שגם זה תורם לאי ההצלחה?
תודה רבה, רנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
רנית03/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובת פרופ' משיח או פרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר03/12/2012הי רנית.
בתרומת ביציות יש הצלחות רבות והן תלויות קודם כל בהכנת הרחם ומקום הטיפול.
לא ציינת היכן עברת את הטיפול בקייב.יש מקומות שאנחנו הישראלים עושים את העבודה וש מקומות שהצוות האוקראיני עושה.
לפעמים, למרות עוברים תקינים, ההריונות לא מגיעים אלא במחזור הרביעי או לאחר החזרת של מוקפאים דוקא.
בתרומת ביציות צריך להרות וזה עניין של סבלנות וכסף.
הגורמים המשפיעים הם קודם כל המעבדה ומי עובד בה.
רוב הרופאים הישראלים המכינים נשים יודעים לעשות זאת טוב מאוד.
לכל רופא יש מטופלות שקיבלו מספר פעמים עוברים יפים ולא הרו.
אם ניקח לדוגמא , אישה צעירה בריאה שתעשה הפריה חוץ גופית במקום להרות טבעי , היא גם יכולה להיקלט במחזור שלישי או רביעי.
אנחנו חושבים שהאי קליטה תלויה לרוב בעובר ואם הוא לא תקין לחלוטין, וזה עדיין דבר שקשה לגלותו, אזי הוא לא יקל.
לכן קודם כל סבלנות ותצייני היכן ביצעת את הטיפול.
בכל אופן אם הרירית דל טובה וסך הכל כאפרים תקין אין סיבה שלא תהרי בתרומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לפרופ בידר
רנית03/12/2012המעבדה הינה איסידה בקייב.
לא הבנתי את המשפט האחרון שלך בתשובתך- אם הרירית די טובה ו... מה ההמשך? תודה.
אגב, מה אחוז ההצלחה ממוקפאים שמגיעים משם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר04/12/2012המעבדה באיסידה מנוהלת על ידנו.
צוות ישראלי שמגיע לבצע את כל הטיפולים.
אנחנו נותנים שרות לכל הרופאים.
רירית טובה פירושה -שניתן לראות באולטרה-סאונד מרחק של למעלה מ 7 מ״מ מקצה לקצה ושתראה תלת פזית, כלומר דמוי עלה.
רמת פרוגסטרון בדם צריכה להיות נמוכה.
כמובן שזה תלוי בעוברים שנוצרים וקצת מזל.בסקירה שעשינו לקח בממוצע להרות
כ3.2 מחזורים.
אם הנתונים שלך כאלה אז צריך להיות הריון.
זה עניין של התמדה וטיפול מתאים מצד הרופא שלך ושל הצוות הישראלי המבצע בחו"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות נוספת לפרופ' בידר בבקשה
רנית04/12/2012פרופ' בידר תודה על תשובותיך הסבלניות. אם אפשר, אודה לך שתעזור לי בהתלבטות הבאה:
כשהייתי בקייב באיסידה לפני כשבועיים, לא היו לי מוקפאים שנותרו.
הרופא שלי אמר שיביא לי לחודש הבא.
כעת כבר מהוסת הזו שלאחר הכשלון, אני מתחילה בהכנה, שוב גינרה ואח"כ פרוגינובה וכו'.
הוסת הזו של עכשיו מיד לאחר קבלת התשובה השלילית, שהיא לאחר גינרה, פיפל ופרוגינובה, היא שונה לגמרי פלא פלאים מהוסת שהיתה לי עד לפני חודשיים.
הוסת הזו מרובה, כבר ארבעה ימים של זרימה גדולה שלא היתה לי כבר שנה ויותר, גם קרישי דם וממש כאילו משהו "התעורר" אצלי.
לפני הטיפול הזה ממש היתה התמעטות מאוד משמעותית.
כל זה מביא אותי לחשוב שאולי כדאי שלא אחמיץ את ההתעוררות הזו, ואסע שוב לשם להחזרת טריים, במקום לבזבז את הטיימינג הזה על מוקפאים שהסיכוי שלהם הרבה פחות טוב.
מה דעתך?
תודה שוב, רנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות נוספת לפרופ' בידר בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/12/2012האם הכוונה שיביא לך לארץ?
אם כן אביא לך טריים לארץ ולא צריך לנסוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)