דילמה מוסרית בעניין הפרייה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• דילמה מוסרית בעניין הפרייה
    דילמה מוסרית
    12/12/2012

שלום רב,
    אני בת 30 כיום אמא לתינוק מדהים. נכנסתי להריון בקלות בשיטה הטבעית היה לי הריון מדהים ללא בעיות והייתה לי לידה קלה ומהירה.
    לאחר ההריון התגלה אצל אחד מאיתנו תסמונת גנטית שמעלה את הסיכויים ללקות בסרטן במהלך החיים ב- 80% באופן קיצוני יותר אצל בנות. התוצאה היא שהלוקה בתסמונת מחוייב מגיל צעיר בבדיקות סדירות ותדירות על מנת לבצע איבחון מוקדם (וחלקן לא נעימות בכלל, פולשניות). התסמונת מועברת גנטית ללא התחשבות בבן הזוג שלא נשא, כך שיש סיכוי של 50% לנשאות אצל כל ילד שנולד.
    כיום האחות המליצה לי ולבעלי לקראת תיכנון הריון נוסף לבצע הפרייה חוץ גופית על מנת לברור את הביציות המופרות ללא הגן. ידוע לי שהפריות חוץ גופיות תחת מחקר רק 30 שנה כך שאף צאצא שנולד בצורה זו אנו לא יודעים מה אורך ואורח חייו. אני יודעת שתהליך ההפרייה הוא לא מהנעימים שקיימים הוא פולשני והוא משגע את הגוף בהרומונים.
    אני ובעלי בריאים סה"כ,
    שאלתנו היא האם ראוי לבצע את התהליך הנ"ל למרות שאנו כן יכולים בצורה טבעית להביא ילדים לעולם. ושילדותם תהיה בריאה ללא בדיקות. בסה"ך התסמונת לא פוגעת ביום יומו של הלוקה בה?
    אני יודעת שמדובר בשאלה של עקרונות, של הגות לא שאלה שהמדע יכול לענות עליה.
    אך תשובה של אנשי מקצוע כן תוכל לסייע לי בהחלטה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה מוסרית בעניין הפרייה - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    12/12/2012

שאלתך כבדה מאד ויש בה היבטים רפואיים ומוסריים.
    ראוי שתלכי לייעוץ גנטי מקצועי ומעמיק ושבו יקחו חלק גם מומחי פוריות כדי להעמידך על הסכנות (אם קימות בכלל) בעטיו של טיפול IVF ןאיבחון גנטי-PGD.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שיהיה חג שמח

דילמה מוסרית
    12/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו