הכנה לתרומת ביצית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הכנה לתרומת ביצית
    שלי
    13/12/2012

אני עומדת בפני הכנה לתרומת ביציות (הבאת טריים לארץ)
    הרופא נתן לי פרוטוקול של 3 פרוגינובה ביום.
    לאחר כשבוע נטילה- הרירית הגיעה רק ל6 מ"מ (בד"כ בשלב הזה באי וי אף רגיל הרירית כבר עברה את ה 8 מ"מ). ואז הורה הרופא להוסיף אסטרופם 1 ביום וגינלית.
    שאלותיי:
    א. האם ייתכן שהפרוגינובה אצלי עובדת הפוך ולא רק שלא מעבה את הרירית אלא אף מעכבת את גדילתה?
    ב. האם תפקיד הפרוגינובה הוא רק לעבות את הרירית או שמא גם לעכב ביוץ?
    ג. מה תפקידו של האסטרופם?
    ד. אחרי יומיים של אסטרופם ה E2 נתן קפיצה מ 500 ל 15000. מה זה אומר? למה טוב אי 2 גבוה כל כך ועל מה זה מעיד?

המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לתרומת ביצית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנה לתרומת ביצית - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    13/12/2012

שלום טלי
    1.לעיתים תיתכן תגובה בילתי הולמת בטיפול בפרוגינובה או בתרופה אחרת והרירית מתעבה פחות מאשר בתהליך הטבעי
    2.תפקיד הפרוגינובה הינו לעבות את הרירית,האפקט של הצפה הורמונלית באסטרוגן דוחה גם את הביוץ
    3.האסטרופם הוא עוד תכשיר אסטרוגני אשר דומה לאסטרוגן המיוצר ע"י השחלה,והעליה ברמת ההורמון היתה מתרחשת בכל מקרה
    4.רמת E2 גבוה מלמדת על ספיגה טובה של הורמון והעלאת רמתו בדם המעביר זאת לכלי הדם ברחם ושם משפיע על רירית הרחם להתעבות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוד על תשובתך המורחבת, ובעקבותיה-

שלי
    13/12/2012

1. האם למרות אי התגובה לפרוגינובה,זה נכון להמשיך וליטול אותה?

2. מכייון שהאי 2 אמור להורות על ספיגה טובה,מדוע לא התעבתה הרירית בהתאם?
    הרירית עלתה מ 5 ל6 ביומיים ואי2 עלה מ 500 ל15000- פי 30! האם אין כאן חוסר קורלציה?

3. האם הסה"כ הכללי עד כה (יום 10 למחזור) עושה רושם שההכנה מתקדמת כמו שצריך?
    מתוך הנחה שההחזרה תתבצע ב 22/12

ושוב תודה על תשובותיך המורחבות והמעמיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

שלי
    14/12/2012

לפרופ אשכנזי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוד על תשובתך המורחבת, ובעקבותיה- - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    14/12/2012

שלום,רירית הרחם אינה מגיבה באותה מהירות שהרמה בדם עולה ,בכלמקרה הייתי מעלה את המנון לטווח של מספר ימים3-5 ואם אכן הרירית תגיב ותעפיל לעובי העולה על 7מ״מ ניתן יהייה לבצע את הטיפול בהתאם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו