מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכנה לתרומת ביציתשלי13/12/2012
אני עומדת בפני הכנה לתרומת ביציות (הבאת טריים לארץ)
הרופא נתן לי פרוטוקול של 3 פרוגינובה ביום.
לאחר כשבוע נטילה- הרירית הגיעה רק ל6 מ"מ (בד"כ בשלב הזה באי וי אף רגיל הרירית כבר עברה את ה 8 מ"מ). ואז הורה הרופא להוסיף אסטרופם 1 ביום וגינלית.
שאלותיי:
א. האם ייתכן שהפרוגינובה אצלי עובדת הפוך ולא רק שלא מעבה את הרירית אלא אף מעכבת את גדילתה?
ב. האם תפקיד הפרוגינובה הוא רק לעבות את הרירית או שמא גם לעכב ביוץ?
ג. מה תפקידו של האסטרופם?
ד. אחרי יומיים של אסטרופם ה E2 נתן קפיצה מ 500 ל 15000. מה זה אומר? למה טוב אי 2 גבוה כל כך ועל מה זה מעיד?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכנה לתרומת ביצית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2012שלום טלי
1.לעיתים תיתכן תגובה בילתי הולמת בטיפול בפרוגינובה או בתרופה אחרת והרירית מתעבה פחות מאשר בתהליך הטבעי
2.תפקיד הפרוגינובה הינו לעבות את הרירית,האפקט של הצפה הורמונלית באסטרוגן דוחה גם את הביוץ
3.האסטרופם הוא עוד תכשיר אסטרוגני אשר דומה לאסטרוגן המיוצר ע"י השחלה,והעליה ברמת ההורמון היתה מתרחשת בכל מקרה
4.רמת E2 גבוה מלמדת על ספיגה טובה של הורמון והעלאת רמתו בדם המעביר זאת לכלי הדם ברחם ושם משפיע על רירית הרחם להתעבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוד על תשובתך המורחבת, ובעקבותיה-
שלי13/12/20121. האם למרות אי התגובה לפרוגינובה,זה נכון להמשיך וליטול אותה?
2. מכייון שהאי 2 אמור להורות על ספיגה טובה,מדוע לא התעבתה הרירית בהתאם?
הרירית עלתה מ 5 ל6 ביומיים ואי2 עלה מ 500 ל15000- פי 30! האם אין כאן חוסר קורלציה?
3. האם הסה"כ הכללי עד כה (יום 10 למחזור) עושה רושם שההכנה מתקדמת כמו שצריך?
מתוך הנחה שההחזרה תתבצע ב 22/12
ושוב תודה על תשובותיך המורחבות והמעמיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
שלי14/12/2012לפרופ אשכנזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוד על תשובתך המורחבת, ובעקבותיה- - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2012שלום,רירית הרחם אינה מגיבה באותה מהירות שהרמה בדם עולה ,בכלמקרה הייתי מעלה את המנון לטווח של מספר ימים3-5 ואם אכן הרירית תגיב ותעפיל לעובי העולה על 7מ״מ ניתן יהייה לבצע את הטיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)