החזרת והקפאת עוברים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• החזרת והקפאת עוברים
    אבי
    16/12/2012

שלום לכם,

בהליך IVF שאני בעיצומו, שאיבת הביציות הפיקה 11 ביציות
    לאחר ההפריה (שלהבנתי נעשתה עם השבחת זרע ומיקרומניפולציה, מכיון שזהו הפרוטוקול הנהוג במעבדה בכל מקרה), נוצרו לאחר יומיים 8 עוברים:
    5 מתוכם טובים
    3 בעלי שברים (לא פורט כרגע באיזו מידה)

עם קבלת המידע הוחלט:
    להחזיר באותו היום (היינו היום השני) 2 מהעוברים הטובים
    לגדל את 3 הטובים הנותרים יום נוסף במעבדה ואז להקפיאם
    לגדל את 3 העוברים עם השברים עד ליום החמישי במעבדה, בתקווה שיתפתחו לבלסטוציסט ואז להקפיאם

יש לי כמובן הרבה שאלות אז אני מנסה כאן לתמצת בנקודות, למכן נוחות המענה מצדכם:
    1.
    האם מסכת ההחלטות לעיל נראית לכם נכונה בהתאם לנסיבות?
    2.
    מה הסיכוי של עוברים הנראים טובים ביום השני לשרוד גדילה במעבדה יום נוסף לצורך הקפאה? האם לא עדיף להקפיאם כבר ביום השני?
    3.
    האם נכון כי עוברים הנראים טובים ביום השני יראו פחות טוב ביום השלישי? מה הסטטיסטיקה בעניין זה?
    4.
    מה הסיכוי של עוברים עם שברים בכל זאת לגדול לבלסטוציסטים? זה בכלל קורה באחוזים ריאליים?
    5.
    לא עדיף להקפיא את העוברים עם השברים איך שהם? אני מבין שאם מגדלים במעבדה והם מפסיקים לגדול אז כבר בטוח סותמים את הגולל על אפשרות להחזרה עתידית, בעוד שלעובר עם שברים יש סיכוי כלשהו להשתרש לאחר החזרה. זה נכון?

תודה רבה!

אבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החזרת והקפאת עוברים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החזרת והקפאת עוברים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    16/12/2012

שלום אבי
    1.מסכת ההחלטות שלך בהחלט נכונה.
    2.סיכויי העוברים הטובים לשרוד יום נוסף ולהתפתח טובים,בנצב עיניינים כזה אני מעדיף להקפיא ביום 2.
    3.לא בהכרח ,עוברים הנראים טוב ביום 2עשויים להיראות טוב גם ביום 3,אולם תמיד קיימת אפשרות שבנאי המעבדה מצבם יורע ביום הנוסף.
    4.באופן כללי כ-30-40% של העוברים צומחים במעבדה טובה לבלסטוציסטים,יתכן שבמצב של העוברים שלך עם השברים שיעור זה יקטן באופן משמעותי,עוברים מסוגלים לתקן חלק לא מבוטל מהפגמים הראשוניים,בכל מקרה אין טעם להקפיא עוברים לא איכותיים,שהרי הם לא ישרדו את תהליכי ההקפאה וההפשרה וימצאו כעוברים ראויים להחזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו