מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת והקפאת עובריםאבי16/12/2012
שלום לכם,
בהליך IVF שאני בעיצומו, שאיבת הביציות הפיקה 11 ביציות
לאחר ההפריה (שלהבנתי נעשתה עם השבחת זרע ומיקרומניפולציה, מכיון שזהו הפרוטוקול הנהוג במעבדה בכל מקרה), נוצרו לאחר יומיים 8 עוברים:
5 מתוכם טובים
3 בעלי שברים (לא פורט כרגע באיזו מידה)
עם קבלת המידע הוחלט:
להחזיר באותו היום (היינו היום השני) 2 מהעוברים הטובים
לגדל את 3 הטובים הנותרים יום נוסף במעבדה ואז להקפיאם
לגדל את 3 העוברים עם השברים עד ליום החמישי במעבדה, בתקווה שיתפתחו לבלסטוציסט ואז להקפיאם
יש לי כמובן הרבה שאלות אז אני מנסה כאן לתמצת בנקודות, למכן נוחות המענה מצדכם:
1.
האם מסכת ההחלטות לעיל נראית לכם נכונה בהתאם לנסיבות?
2.
מה הסיכוי של עוברים הנראים טובים ביום השני לשרוד גדילה במעבדה יום נוסף לצורך הקפאה? האם לא עדיף להקפיאם כבר ביום השני?
3.
האם נכון כי עוברים הנראים טובים ביום השני יראו פחות טוב ביום השלישי? מה הסטטיסטיקה בעניין זה?
4.
מה הסיכוי של עוברים עם שברים בכל זאת לגדול לבלסטוציסטים? זה בכלל קורה באחוזים ריאליים?
5.
לא עדיף להקפיא את העוברים עם השברים איך שהם? אני מבין שאם מגדלים במעבדה והם מפסיקים לגדול אז כבר בטוח סותמים את הגולל על אפשרות להחזרה עתידית, בעוד שלעובר עם שברים יש סיכוי כלשהו להשתרש לאחר החזרה. זה נכון?
תודה רבה!
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת והקפאת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2012שלום אבי
1.מסכת ההחלטות שלך בהחלט נכונה.
2.סיכויי העוברים הטובים לשרוד יום נוסף ולהתפתח טובים,בנצב עיניינים כזה אני מעדיף להקפיא ביום 2.
3.לא בהכרח ,עוברים הנראים טוב ביום 2עשויים להיראות טוב גם ביום 3,אולם תמיד קיימת אפשרות שבנאי המעבדה מצבם יורע ביום הנוסף.
4.באופן כללי כ-30-40% של העוברים צומחים במעבדה טובה לבלסטוציסטים,יתכן שבמצב של העוברים שלך עם השברים שיעור זה יקטן באופן משמעותי,עוברים מסוגלים לתקן חלק לא מבוטל מהפגמים הראשוניים,בכל מקרה אין טעם להקפיא עוברים לא איכותיים,שהרי הם לא ישרדו את תהליכי ההקפאה וההפשרה וימצאו כעוברים ראויים להחזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)