מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוטוקול הכנה לתרומת ביציותשלי20/12/2012
שלום
לפני החזרת טריים בארץ.
במשך למעלה משבועיים קיבלתי 3 פרוגינובה ביום,אח"כ נוסף 1 אסטרופם ולסיום כמה ימי צטרוטייד.
ואכן לא בייצתי וגידלתי רירית נאה (זקיק 19.רירית 9. פרוג 2.2. אי 2 10000)
השאיבות מתבצעות היום ומחר וההחזרה בהתאם ביום א או ב.
היום הרופא הורה להמשדיך עם הפרוגינובה והאסטרופם ולהפסיק!! עם הצטרוטייד.
אמר שלא משנה אם אבייץ,בגלל האנדומטרין שיוסיף לי.
שאלתי אליכם נוגעת לעניין הפסקת הצטרוטייד:
עפ"י נתוני הפרוג סביר שלא אבייץ היום או מחר (מה שהיה מתיישב בול על השאיבות).
אם כן- מדוע נאמ לי להפסיק את הצטרוטייד?
החשש שלי שאם אבייץ בעוד יומיים- שלושה לא תהיה סינכורניזציה של הרחם לגיל העוברים.
האם תוספת האנדומטרין היא שהופכת את העניין לאפשרי?
אם כן אשמח לדעת מה תפקידו של האסטרוגן-אנדומטרין בעניין וכיצד למרות הביוץ שלא בעתו,עדיין ההחזרה תהיה במקומה.
ואם לא האסטרוגן הוא ש"מסדר" את העניינים, האם אין זו טעות להפסיק עם הצטרוטייד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול הכנה לתרומת ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר20/12/2012זה לא הפרוטוקול שאני מכיר לתרומת ביציות אך מטרת הצטרוטיד הוא שלא יהיה ביוץ כי את הביציות את צריכה לקבל בדיוק כאשר את הביוץ מבצעים על די מתן הפרוגסטרון ביום קבלת הביציות שלך.
אם לקחת אסטרוגן ורירית טובה , כמו שאצלך, ורמת הפרוגסטרון נמוכה אז נותנים פרוגסטרון כי ככה זה גם באופן טבעי .יום מתן הפרוגסטרון הוא גם היום שאת צריכה לקבל ביציות.
מתן נוגדי הביוץ ניתן מהחשש שרמת הפרוגסטרון תעלה טרם קבלת הביציות.
אך מתן צטרוטיד בתרומת ביצית לא מקובלת כל כך וגם לא התוצאות של ההצלחות.
בכל אופן את צריכה להמשיך את האסטרוגן ולהתחיל פרוגסטרון לפי הוראות.
את הצטרוטיד אפשר להפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאד ולפי
שלי20/12/2012דבריך יש לי עוד כמה שאלות (אם אפשר):
1.האם כשכתבת יום קבלת הביציות הכוונה היא ליום השאיבה של התורמת?
2. האם מרגע מתן האנדומטרין אני נכנסת אוטומטית לביוץ?
3. הבנתי שאתה לא מצדד במתן צטרוטייד בהליך הכנה,אשמח לדעת מדוע.
4. איזה פרוטוקול הכנה אתה מוצא כנכון לקראת החזרת טריים?
ושוב תודה על התשובה המקיפה
אני ממש מעריצה את הפורום הזה
תמיד תשובות מהירות ומקיפות
מדהים וכה לחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כמו פרופ' בידר!! יישר כוח
שרונה20/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאד ולפי - תגובה
פרופ` דוד בידר21/12/2012יום קבלת הביציות זה יום השאיבה של התורמת.
מרגע קבלת הפרוגסטרון זה יום הביוץ.
הצטרוטיד מונע עלית הורמון הביוץ וזה אומנם יכול לקרות במהלך לקיחת האסטרוגנים
אך הכנה בתוספת צטרוטיד לא נבדקה וכמו כן השפעת הצטרוטיד על ההשרשה גם לא נבדק.
לכן התוספת של התרומה זה פרוטוקול הגיוני אך משמעותו לא ברורה ובשלב זה עדיף לתת רק אסטרוגן ופרוגסטרון ולעשות מעקב דם לראות שבאמת אין עלית פרוגסטרון עצמונית לפני שאיבת התורמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב אלפי תודות ותוספת קטנה
שלי21/12/2012עד 3 ימים לפני השאיבה לא לקחתי צטרוטייד,אבל מה שקרה זה שהפרוגסטרון כן התחיל לעלות אצלי ורק אז קיבלתי צטרוטייד ל3 ימים, מה שאכן עצר את העניין. ואכן ביום השאיבה הפסקתי עם הצטרוטייד לגמרי.
מעניין מה אתה עושה כאשר למרות כל האסטרוגנים והפרוגסטרונים הפרוג עולה,איך אז עוצרים את עלייתו?
ושוב-תודה מקרב לב
הפורום הזה לא פעם נתן לי תשובות מהירות ומקיפות,כשלא היה מי שיענה, ואני גאה שיש כאן רופאים כל כך רציניים ונחמדים שלא מזלזלים באינטילגנציה ובחששות של המטופלות, וברצון שלנו לדעת במדויק מה קורה ולא רק לקבל "הוראות מגבוה" כאילו היינו רחם בלי לב ומוח.
תודה
יישר כח
מבחינתי זה פורום מנצח!
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב אלפי תודות ותוספת קטנה - תגובה
פרופ` דוד בידר21/12/2012אין דבר כזה שצטרוטיד יעצור עלית פרוגסטרון אם הפרוגסטרון כבר עלה.
אצלך לא ראיתי שה פרוגסטרון עלה-2.2 זה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מגזימה
שלי21/12/2012אבל שולחת חיבוק ונשיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)