פיפל בתרומת ביצית והסטוריוסקופיה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פיפל בתרומת ביצית והסטוריוסקופיה
    ראומה
    21/12/2012

שלום לכם רופאים יקרים,

בת 43.5
    לפני שנתיים וחצי היתה לי הפלה בשבוע 7. מביציות שלי. הרופא עשה לי אחרי ההפלה הסטוריוסקופיה אבחנתית והכל היה בסדר.

לפני שנה הריון כימי מתרומת ביצית.

בתחילת נובמבר הזה חזרתי לעוד תרומת ביצית. עשיתי פיפל ואז באמצע נובמבר היתה ההחזרה. לא הצליח.

הייתי השבוע אצל הרופא מיואשת. אמרתי לו שאולי יש עוד מה לעשות. שיעשה הכל כדי שאצליח בטיפול הבא.. הרי כבר שתי תרומות לא הצליחו. ביקשתי ממנו שיעשה לי הסטוריוסקופיה שוב. הוא שאל האם ארצה לעשות שוב פיפל. כי הרי לפני חודש עשיתי פיפל.

שאלותי אליכם:
    1. האם לדעתכם עליי לעשות שוב פיפל? זה לא צפוף מידי וחסר טעם?...
    2. האם יש בכלל טעם לעשות הסטוריוסקופיה, אחרי שבדקתי לפני שנתיים וחצי,
    כאמור? אולי יש צורך בגלל ההריון הכימי שהיה אחרי ? או בכלל כדאי ?
    3. חייבת לציין כי הטיפול שכלל פיפל הניב רירית של 7-8 מ"מ וטיפול לפניו ללא פיפל
    הניב רירית של -12-11 מ"מ. (הכל כמובן בתרומת ביצית ועם פרוגינובה) האם
    לדעתכם יש קשר בין הפיפל לבין רירית פחות עבה?

תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיפל בתרומת ביצית והסטוריוסקופיה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    21/12/2012

לא צריך היסטרוסקופיה.
    אני לא חסיד של הפיפל.
    היתה לך רירית יפה ופשוט צריך להמשיך כי הכל תלוי בטיב העובר האם יקלט או לא ולא נראה לי שיש צורך יותר ממה שאת מקבלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האוכל לקבל תשובה מרופא שבעד פיפל?

ראומה
    22/12/2012

תודה לפרופ' בידר,
    האם מי שממליץ בדרך כלל על פיפל יוכל לענות לי, האם במקרה זה צריך פיפל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האוכל לקבל תשובה מרופא שבעד פיפל? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    23/12/2012

שלום ראומה,בעיקרון מספר לא מבוטל של רופאים אימצו את הפרוצדורה של ביצוע פיפל במקרים של כשלון השתרשותי חוזר,מתוך הנחה שפרוצדורה זו משחררת גורמי גדילה חיוניים להשתרשות,ובנוסף גורמת לביטוי יתר של גנים הבאים לביטוי ברירית הרחם,וקשורים בתהליך ההשתרשות,לשמחתי ביצעתי מספר רב של פיפלים עם הצלחה לא מבוטלת,ואני יודע שאני חולק תחושה דומה עם חברי .
    את הפרוצדורה כאמור מייעדים למקריIVF קונבנצינלים,אולם אינני רואה כל סיבה מדוע לא לאמץ זאת גם במקרים של תרומת ביציות שבהן מכינים את רירית הרחם בטיפול הורמונלי תחליפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האוכל לקבל תשובה מרופא שבעד פיפל? - תגובה

ד''ר ישראל וגמן
    23/12/2012

כמו בכל מקה ברפואה יש המצדדים ויש שלא.גם כאן נראה שקיבלת תשובה משני הצדדים.אני גם בצעתי פיפל בטיפולי IVF חלקם בהצלחה וחלקם ללא הצלחה .הלו ידוע שאין הצלחה מוחלטת ברפואה.
    טיפוליי היו במחזור טיפולי בשימוש בתרופות מגרות יצירת זקיקים ולא במחזור מלאכותי בו אנו משתמשים בתרופות הבונות את רירית הרחם ולמען האמת אין לנו לי ולחברי נסיון במחזורים אלו,אשר יכול להיות שינוי ברירית מהרירית הטיפולית . יתכן וזה כן משפיע
    דבר נוסףניתן לומר שאנו משתמשים ביפולשנוי במחלוקת זה רק לאחר מספר כשלונותמענין לדעת אם במחזורשל פרוטוקול לקבלת ביציתתורמת ישהצלחהגם למקרה של ביופסיה מוקדמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לרופאים היקרים, אך מדובר

ראומה
    23/12/2012

בפיפל שכבר עשיתי לפני כחודש, ושלאחריו לא היתה השרשה והיקלטות.
    כעת יש אפשרות לעשות פיפל גם במחזור הטיפול שלאחריו כבר.
    וזוהי השאלה- האם יש טעם לבצע פיפל טיפול אחרי טיפול, כלומר ברצף של אחד אחרי השני.

תודה ר ב ה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לרופאים היקרים, אך מדובר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    24/12/2012

בעבודות בתרומת ביציות זה לא הוכח.
    בכנס הפוריות הישראלי הוצגה עבודה על פיפל בתרומת ביציות ולא היו יותר הצלחות.
    מסכים עם דר וגמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיפל בתרומת ביצית והסטוריוסקופיה - תגובה - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    23/12/2012

בניגוד לדעתו של פרופ. בידר, אני חסיד גדול של הפיפל, דוקא במקרים בהם הרירית יפה. הוכח בעבודות שנערכו בביה״ח קפלן שהפיפל מסוגל להכפיל את אחוז ההריונות. במכון ויצמן הוכח שהפיפל משפעל גנים החיוניים להשרשה. במקרים של תרומת ביציות, כשהטיפול כה יקר, ראוי להשתמש בכל אמצעי שיש בכוחו להעלות את שיעור ההריונות. אני מבצע פיפל בכל מקרה של טיפול בתרומה ובתוצאות מצוינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' משיח גם בטיפול אחר טיפול?

טל
    24/12/2012

פעם אחרונה לפני כחודש, לפני הטיפול שהיה ב-18/11. ועוד שבועיים שוב פיפל לקראת הטיפול שיערך ב-29/12? זה פיפל רצוף טיפול אחרי טיפול. גם במקרה כזה אתה ממליץ על פיפל? כי הבנתי שפיפל אחד יכול לתפוס עד שלושה חודשים ברצף, ובנוסף- פעמיים עשו לי פיפל וזה לא עזר.

תודה רבה מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה מאוד מאוד לתגובת פרופ' משיח

טל
    25/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו