פרופ משיח או אשכנזי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרופ משיח או אשכנזי
    ענבל
    22/12/2012

מה זאת אומרת ללא שברים????

ה AMH שלי 0.3 ואני בת 31. עברתי הפריות/ איקסי בבילינסון. החזירו לי שניי עוברים , הרופא אמר הם AB עם קצת שברים. עובר אחד לא שרד ועם העובר השני אני בחודש שביעי והכל תקין. האם החזרת עובר עם שברים יכול לגרום להתפתחות לא תקינה? כמו במצב שלי עובר חי אבל עם איזהשהו בעיות התפתחות??? 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרופ משיח או אשכנזי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופ משיח או אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    23/12/2012

בבדיקת מיקרוסקופ איכות העוברים נקבעת לפי מספר מדדים :
    1. מספר התאים 48 שעות ו72 שעות אחרי השאיבה כאשר -מספר התאים לאחר 48 שעות מהשאיבה אמור להיות ארבעה תאים ולאחר 72 שעות שמונה תאים
    2.מראה התאים-הם אמורים להיות שווים בגודלם לעיתים ניתן להבחין בגרעין בכל אחד מהתאים המעיד על איכות טובה של העובר.
    3.מספר שברי התאים (פרגמנטים)בעובר -ככל שאחוז התאים השבורים בעובר גבוה יותר סיכויי ההשתרשות נמוכים יותר .
    להלן דרגות איכות עוברים לפי מדדים אלו
    1.עוברים מדרגה 1 או Aכאשר תאי העובר שווים בגודלם ואינם מכילים שום שברי תאים .
    2.עוברים מדרגה 2 או B כאשר תאי העובר מכילים תאים סימטריים בגודלם ומעט שברי תאים (פחות מ- 20% מנפח העובר)
    3. עוברים מדרגה 3 או C כאשר תאי העובר מכילים תאים בלתי סימטריים ושיעור שברי תאים של 50%-20%
    4.עוברים מדרגה 4 או D כאשר תאי העובר מכילים תאים בלתי שווים ושיעור שברי תאים העולה על 50%.
    ראוי לציין שאיכות העוברים מבטאת את סיכויי ההשתרשות שלהם ואין לה כל קשר לתקינותו של העובר ותקינות הוולד שיולד בעתיד .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו