גירוי יתר בשחלות פוליציסטיות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• גירוי יתר בשחלות פוליציסטיות
    מיכאלה
    26/12/2012

שלום לכם,
    אני בעלת שחלות פוליציסטיות, מטופלת כעת (טיפול שני במספר של זריקות, שביעי בכולל) בגונאל F במינונים נמוכים.
    לאחר 21 ימים של הזרקה ומעקבי זקיקים ודם, היום התקבלו התוצאות הבאות:
    זקיק אחד 18 מ"מ
    2 זקיקים 16 מ"מ
    ועוד ריבוי של זקיקים קטנים יותר בכל שחלה (ציינתי את המובילים בלבד).
    האסטרדיול קפץ מכ-4000 לכ-8500 ביומיים.
    הפרוגסטרון עומד כעת על 4.
    בשל תוצאות אלה, החליט הרופא שלי כי לא אוכל לקבל את האוביטרל בטיפול זה מחשש לגירוי יתר (שכבר קיים) והורה על קיום יחסים בלבד ב-3-4 הימים הקרובים.
    שאלותיי הן:
    האם אכן עתיד להתרחש ביוץ טבעי בימים הקרובים? הרי למדתי כי אינני מבייצת באופן עצמוני (ללא אוביטרל).
    האם הסיכוי שלי להיקלט נמוך/גבוה?
    האם יש דרך (בטיפולים הבאים) להימנע מגירוי יתר גבוה שכזה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוי יתר בשחלות פוליציסטיות - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    26/12/2012

שלום מיכאלה הסיכוי שתבייצי קטן ביותר,ובאשר לטיפול העתידי תמיד ניתן להפיק לקחים ןלתת פרוטקול טיפולי משופר,וקיימים אפשרויות טיפוליותו וגם דרכים אלטרנטיביות לגרימת ביוץ המקטינים את הסיכון לגירוי יתר שחלתי חמור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל לפרט הקצרה פרופ' אשכנזי?

מיכאלה
    26/12/2012

תודה רבה על התשובה המהירה.
    תוכל לפרט בקצרה על הדרכים החלופיות/אפשרויות הטיפול הקיימות להשריית ביוץוימנעות מגירוי יתר?
    אני מציינת כי אני בשלב ההזרעות (טיפול של גונל ואוביטרל), ובכל טיפול כמעט (גם באיקקלומין) הגעתי לגירוי יתר וכאבי תופת ללא השגת היריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו