היסטרוסקופיה חוזרת

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• היסטרוסקופיה חוזרת
    עדי
    28/12/2012

שלום רב.
    אני לאחר שישה טיפולי ivf שכשלו (כאשר החמישי שבהם הסתיים בהריון כימי). יש לציין כי יש לי ילד בן שלוש, גם הוא מטיפול ivf, אותו ילדתי בניתוח קיסרי. אני בת 38. סיבת הכשלונות אינה ברורה כי בכל הטיפולים נשאבות ביציות לא מעטות ומתקבלים עוברים באיכות טובה מאד.
    לפני תחילת סבב הטיפולים הנוכחי (לפני כשנתיים) עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית בשל חשד לפוליפ ברחם. ההיסטרוסקופיה יצאה תקינה, אך הרופא ציין כי הוא רואה "נימי דם" שנראים לו כשאריות של רירית הרחם.
    האם יש טעם כעת, לאחר שנתיים מהבדיקה הקודמת ושישה כישלונות לאחריה, לעבור בדיקת היסטרוסקופיה נוספת? האם יתכן שבבדיקה כזו יתגלו הידבקויות, למשל, כתוצאה מהניתוח הקיסרי או מבדיקת ההסיטרוסקופיה הקודמת? האם יתכן שמה שנראה בבדיקה הקודמת כשאריות של רירית רחם הינו למעשה דבר מה אחר שאולי מונע את ההשתרשות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היסטרוסקופיה חוזרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היסטרוסקופיה חוזרת - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/12/2012

עדי שלום,קיימת הצדקה מליאה לביצוע היסטרוסקופיה חוזרת ,בלי קשר לעובדה שעברת הסטרוסקופיה בעבר,או שעברת ניתוח קיסרי ,או קיומו של ניתוח קיסרי,לדאבוננו יכולה להתפתח ברחם פתולוגיה שמעכבת כניסה להריון גם אם בעבר הכל היה תקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו