אי סדירות מחזור והופעת ציסטה בשחלה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אי סדירות מחזור והופעת ציסטה בשחלה
    אורית
    08/01/2013

אני בת 40. ילדתי שתי ילדות בריאות ומעוניינת להכנס שוב להריון. עברתי הפלה לפני כשמונה חודשים בשבוע 20. לפני כ-4 חודשים נעלם לי המחזור. לאחר כחודשיים חזר כאשר ההפרש בין מחזור אחד לשני נע בין שבועיים לשלושה. המחזור האחרון ארך 8 ימים. בבדיקת אולטרהסאונד שנערכה לפני יומיים נצפתה ציסטה המורגית בשחלה בקוטר של שלושה ס"מ עם זרימות תקינות בהיקף. הגניקולוג שלי המליץ לי על לקיחת גלולות למניעת הריון למשך חודשיים על מנת לסדר את המחזור ולהעלים הציסטה ולאחר מכן לנסות להכנס להריון באופן ספונטני. שאלתי היא, האם זה נכון לעשות? שכן גלולות מדכאות את המערכת עוד יותר. האם לא כדאי במקום הגלולות לקחת איקאקלומין למרות קיום הציסטה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי סדירות מחזור והופעת ציסטה בשחלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    08/01/2013

אורית שלום,מקובל לקחת גלולות על מנת להעלים ציסטות פונקציונליות,יתכן ואפשר לצמצםאת התקופה של הלקיחה לשבועיים עד שלושה שיספיקו להעלמת הממצא הציסטי,את הגלולה יש להתחל עם קבלת מחזור הוסת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו