פרוטוקו ארוך וצמיחת הזקיקים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרוטוקו ארוך וצמיחת הזקיקים
    עדי
    18/01/2013

שלום רב. אני עכשיו בעיצומו של טיפול בפרוטוקול ארוך. הטיפולים הקודמים שלי (שישה) היו כולם בפרוטוקול קצר, עם צטרוטייד מהיום השמיני בערך (אציין שבטיפול כזה גם נכנסתי להריון לפני 3.5 שנים, ויש לי יל בן כמעט שלוש). בטיפול הנוכחי, אחרי שבועיים של דקפפטיל התחלתי בהזרקת גונאל אף והיום, לאחר ארבעה ימים של גונאל, הייתי במעקב ויש לי רק זקיקים קטנים! האם טיפול כזה עם דיכוי ארוך אכן מעכב את קצב צמיחת הזקיקים? בד"כ בפרוטוקול הקצר עם צטרוטייד אחרי 4 ימים של הזרקות כבר התחילו לצמוח מספר זקיקים. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוטוקו ארוך וצמיחת הזקיקים - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    18/01/2013

לדעתי ולדעת רופאים וחוקרים רבים בארץ ובעולם, הפרוטוקול הארוך עדיף על הקצר, היות ובו מושגת סינכרוניזציה טובה יותר של הזקיקים וכתוצאה- יותר ביציות איכותיות ויותר הריונות. נכון שבפרוטוקול הארוך משך הטיפול גדול יותר אולם זה עפ״ר-כדאי. כך שתמשיכי בטיפול ובמעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו