מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אל ווסת לאחר גלולותאורית22/01/2013
אני בת 27. נטלתי גלולות במשך 8 שנים. גובה 1.63 משקל 62.
הפסקתי גלולות לפני קרוב לשלושה חודשים במטרה להרות ומאז:
1. לא קיבלתי ווסת כלל (מלבד זו שהגיעה מיד לאחר הפסקת הגלולות).לפני תחילת נטילת הגלולות קיבלתי מחזורים די כבדים כל 28-42 ימים.
2.עליתי 5 ק"ג במשקל (בתוך כשלושה חודשים) ללא שינוי מהותי בהרגלי האכילה, כשרוב הצבירה היא באזור הבטן בעוד שצורת הגוף שלי היא אגסית (ואני בד"כ לא משמינה בבטן).
בבדיקות הורמונליות שבוצעו (לא היה ידוע השלב במחזור הווסת בו הן בוצעו) התקבלו התוצאות הבאות:
TSH mlu/l 3.98 (עלה פי שניים מלפני שנה, וב0.4 מלפני חודשיים וחצי).
prolactin mlu/l 78
LH 8.7
FSH 6
Estradiol pmol/l 151
testosterone nmol/l 2.4
האם ניתן להבין מתוצאות הבדיקה מדוע הווסת לא מגיעה? האם יכול להיות שזה בגלל הירידה בתפקוד בלוטת התריס?
בעיקר לא ברור לי מה קורה עם הFSH והאסטרדיול. התמונה ההורמונלית שלהם נראית כשל יום 3-4 במחזור, בעוד שאני ביום 70 בערך.אם האסטרדיול נמוך למה הFSH לא מוגבר כדי להעלות אותו (מצד שני הוא לא נמוך מדי מה שמעיד שכנראה אין בעיה בהיפופיזה, למיטב הבנתי)?
כיצד יש להתייחס לכך שהLH גבוה מהFSH פי 1.5? האם זו תמונה שיכולה לאפיין שחלות פוליציסטיות?
כיצד כדאי להמשיך באבחון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אל ווסת לאחר גלולות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/01/2013אורית שלום,יש לבצע בדיקת אולטרסאונד שתשלים את המידע לגבי הרחם ורירית הרחם,והשחלות והמירקם שלהם,בכל מקרה הנתונים ההורמונלים הבסיסיים שלך מלמדים שגם אם מדובר בהעדר ביוץ (על רקע שחלות פוליציסטיות למשל)המביא איתו הופעת מחזור קיים בסיס טיפולי לטיפול הורמונלי הולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית
אורית22/01/2013תודה על תשובתך. האם לדעתך אפשר לבצע את האולטראסאונד בכל עת או שיש לחכות/ להשרות ווסת ולגשת לאולטראסאונד רק בתום הווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אורית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/01/2013ניתן לבצע את האולטרסאונד בכל עת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)