קרוהן וIVF

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• קרוהן וIVF
    שרון
    26/01/2013

שלום רב,

אני חולת קרוהן המטופלת באימוראן כ-8 שנים.
    לפני כשנה עברתי טיפול הפריה חוץ גופית, במהלכו קיבלתי קרינון (לאחר ההחזרה) שגרם לשלשולים קשים מאוד מיד עם האכילה, שנפסקו ברגע שחדלתי לנטול אותו.
    לפני מספר חודשים עברתי החזרה של עוברים מוקפאים, והתופעה חזרה על עצמה במדויק, הפעם עם אנדומטרין.
    רופאת הגסטרו שלי לא קושרת את השלשולים לקרוהן אלא לטיפול ההפריה. עם זאת, ברור שלא אוכל להמשיך לטיפול הבא מבלי שאבין כיצד עלי להתמודד עם הבעיה.
    האם הפתרון הוא לקחת אימודיום באופן קבוע מההחזרה ועד לבדיקת הבטא? או שמא עדיף להיזון רק מאבקה דוגמת מודולן בתקופה הזו?
    אשמח מאוד אם תוכלו לסייע, גם אם בהפניה לרופא בעל ניסיון בקרוהן תחת IVF שיוכל ללוות אותי בתהליך הלא פשוט הזה.

תודה רבה מראש,
    שרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרוהן וIVF

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרוהן וIVF - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    27/01/2013

שלום שרון,לאחר טיפול IVF ,שאיבת זקיקים,החזרה,ישנו ריגוש יתר של האגן בעקבות הנוזלים והדימום אפילו מזערי לאחר השאיבה,הגופיפם הצהובים מתמלאים דם,וישנו גודש דם אגני,כל אלה פועלים על האגן ואבריו בינהם המעי ושלפוחית השתן וגורמים לגירוי יתר של איברים אלו ,מצב העלול לגרום לדחיפות ותכיפות יתר של השתן,ופעילות יתר של המעי,וכאשר מדובר במעי רגיש במיוחד כמו במחלת קרון ההשפעה בולטת יותר ומתבטאת בשישלשולים וכאבי בטן.
    הדרך להתמודד היא נטילת תרופה ספסמלגטית למשך מספר ימים לאחר השאיבה,כולל כלכלה עוצרת הכוללת סיבים או דומיהן,באשר לתכשירי הפרוגסטרון בד״כ האפקט שלהם עוצר,אולי השימוש הוגינלי גורם אף הוא לרגישות,ניתן להשתמש בתחליפים אורלים,או בזריקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו