לפרופסור משיח שלום וברכה,

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לפרופסור משיח שלום וברכה,
    מהאנונימית
    01/02/2013

בעלי ואני נשואים כשנתיים.
    לצערי הרב לבעלי לא נמצאו זרעים לאחר בדיקות זרע רבות וביופסיית אשכים.
    עברתי שאיבת ביציות והן כרגע בהקפאה. בהתכתבות איתך הצעת לי לשמור על הביציות לשימוש עתידי. אולי יהיה איזה נס טכנולוגי ובעתיד יהיה ניתן להפיק זרע מתאי גזע. כרגע התקדמנו והזמנו מבנק הזרע "סופרם" (בהנהלתך) מנות זרע מתורם זרע ספרדי.
    אתמול עברתי הזרעה טבעית אצל הרופא שלי לאחר השבחה בבנק הזרע.
    רציתי לדעת האם זה הגיוני שבמנת הזרע היו שתיים שלוש טיפות בלבד. ברובה היתה ריקה. האם כך צריך להיות?
    דבר נוסף, האם כדאי במידה וההזרעה לא תצליח לנסות במחזור הבא שתי הזרעות יום אחרי יום?
    תודה לך, האנונימית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופסור משיח שלום וברכה,

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופסור משיח שלום וברכה, - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    01/02/2013

אנונימית
    אני שמח לשאלתך שנותנת לי הזדמנות להתייחס קצת בהרחבה לשיטת בהן אנו נוקטים בבנק הזרע, כדי למקסם את סיכויי הטיפול ולמזער את הסיכונים: בעבר הרחוק בצענו הזרעה מזרע גם של בנק הזרע, כאשר הזרקנו את המנה לנרתיק באזור צוואר הרחם. עם השנים והצטברות הניסיון למדנו שהשיטה היותר יעילה היא של הזרקה תוך רחמית (IUI), כלומר, ריכוז הזרע בנפח מינימלי והזרקתו, כשהוא מרוכז, לתוך הרחם. השיטה של ריכוז הזרע נקראת גם "השבחה". רצוי מאש שלא להזריק לרחם נפח גדול, כי בהזרקה של נפח גדול אנו מסתכנים בהגעה של הזרע לחצוצרות וגם לחלל הבטן ובכך גוברת מאד הסכנה של זיהום. הזרקה לרחם של נפח גדול עלולה לגרום גם לכאבים והתכווצויות רחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור משיח שלום וברכה, - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    01/02/2013

שלום,למרות שהשאלה מיועדת לפרופ׳ משיח,מצאתי לנכון להדגיש שמטרת השבחת הזרע לאחר הפשרתו(זרע תורם) היא לרכז במקסימום את תאי הזרע בנוזל תרבית הרקמה לכמות מקסימלית של 0.5-0.7 סמ״ק (מספר טיפות),וזאת על מנת להפיק מההזרעה את התועלת המקסימלית,מבלי לגרום לגירוי רירית הרחם,והתכווצויןת של רירית הרחם,ולעיתים אפילו דימום,העלול לשבש את תגובת רירית הרחם ולמנוע השתרשות.
    באשר למספר ההזרעות ללא ספק שיעילות שתי הזרעות גוברת על זו של הזרעה בודדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו