עצה דחופה.

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• עצה דחופה.
    אני
    01/02/2013

אני תהליכי הזרעה.רווקה בת 39 החודש. פעם שניה שלי של פקוטוקול עם הורמונים - גונל F של 75. קיבלתי ביום שני שעבר מחזור. ב-4 ימים האחרונים אני במעקב של בדיקות דם+אולטראסונד. תוצאות מעקב הזקיקים מראים שהזקיקים שלי לא גדלים אלא קטנים. במקום זה מופיעות לי ציסטות גדולות. ה-E2 גדל, הרירית היום גדלה גם ל-7.3 אבל הזקיקם גם בימין וגם בשמאל לא גדלים אלא כל הזמן משתנים וקטנים. היום התוצאות: בימין 12,13. בשמאל: 10,10,14 אחרי שכבר אתמול היה 15 ויום לפני 17 עם ציסטה בגודל 25 ויום לפני זקיק 18 וציסטה 21. היום אמרו שבצד שמאל יש מבנה ציסטי צלול 21*22 מ"מ + זקיקים. לא יודעת מה זה אומר. התחילו לי כאבי בטן (כנראה מההורמונים), מחר שבת, הרופא שלי אמר לי שהוא לא מודאג ושאגיע רק בשני למעקב חוזר. בטיפול הקודם דרך אגב הוא ממש פיספס את הביוץ שלי כוון שהיה לי ביוץ כנראה בשני בבוקר ואת ההזרעות קיבלתי רק בשלישי ורביעי. לא יודעת מה לעשות. אולי לפנות למעקב בפרטי, אפילו בשבת. השאלה האם יש טעם. אני מבחינתי הולכת למעקב זקיקים ודם כבר ביום ראשון ולא בשני. האם הלחץ והחשש שלי במקום או שזה נורמלי. האם זה אולי מעיד על שחלתיות יתר בעקבות ההורמונים? בפעם הקודמת גם סבלתי מכאבי בטן ואף בסוף גם משילשולים. אשמח לתשובתכם, הרגעתכם או כל דבר שיכול להסביר לי במה מדובר והאם זה נורמלי או שכנראה שההזרעות הפעם לא יהיו טובות. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה דחופה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מומחים: פרופ משיח,אשכנז

אני
    01/02/2013

השאלה שלי מופנת למומחים - פרופ משיח/אשכנזי/בידר.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה דחופה. - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    01/02/2013

שלום קרן ,אם לפי תמונת המצב היום יש לך זקיקים שהגדול מבינהם הוא 14מ״מ,כמובן פרט למבנים הציסטים שנמצאו,ואסטרוגנים עלו ,ורירית הרחם התפתחה,נראה שאת בדרך הנכונה ,ואכן לפי גודל הזקיק הדומיננטי שלך(14מ״מ),נראה שהביקורת רק ביום ב נכונה.
    יתכן שהכאבים שלך נובעים בין היתר בגלל התפתחות הציסטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה 2.

אני
    02/02/2013

העניין שאני כבר ביום ה-13 לאחר הוסת.יש לי מחזור תקין ויציב. בד"כ בין 26-28 לעיתים נדירות 29 ימים כל מחזור. אני מפחדת שאפספס את הביוץ כמו הפעם האחרונה. פעם קודמת בייצתי ביום ה-12. האם ההורמונים יכולים להשפיע או להעריך את זמן ההגעה לביוץ? יום שני זה יהיה כבר היום ה-15. מפחדת שיהיה מאוחר מדיי. האם זה סביר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה דחופה. - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    01/02/2013

התאור שנתת הוא באמת לא שיגרתי: זה לא תגובה פיסיולוגית שההורמונים עולים והזקיקים קטנים. לדעתי לא היו אלו זקיקים אלא ציסטות הייתי מציע שתיקחי חודש גלולות למניה, כדי לדכא את הציסטות ותתחילי את הטיפול מהתחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהמשך לתשובתך

אני
    02/02/2013

האם כדאי להפסיק לקחת את ההורמונים או לחקות עם זה. (הורמון גונל F בכמות של 75).
    האם אני יכולה לראות את הטיפול הנוכחי כעבוד או שאולי יש עוד סיכוי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהמשך לתשובתך - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    02/02/2013

שלום,לטעמי למרות הנתונים הלא שיגרתיים ,הייתי ממשיך את הטיפול עד יום שני,או מטעמי זהירות הקדימי את בדיקת הדם והאולטרסאונד ליום א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה הדחופה-ערכים חדשים

אני
    03/02/2013

שלום,
    התוצאות של הבדיקות היום הם:
    עובי רירית 8.5, זקיקים ימין: 10,12,14 זקיקים שמאל: 10,10,10 ובשחלה שמאלית0מבנה נוזלי 30 מ"מ.
    כלומר הזקיקים שוב בירידה והציסטה גדלה.
    תוצאות בדיקות הדם: E2- 693, LH- 10.9, PROGESTERONE - 4.8
    מה זה אומר? האם כבר היה ביוץ? האם זה כבר עבוד או עדיין יש סיכוי?
    אשמח להסבר לגבי מה משמעות התוצאות ומתי יודעים שכבר היה ביוץ ומתי לא.
    הרבה תודה.
    קרן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה הדחופה-ערכים חדשים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    03/02/2013

תמשיכי עוד יום ובצעי בדיקה מחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה חוזרת-תוצא אבוד

קרן
    04/02/2013

שלום,
    התוצאות של היום: E2-384, PROGESTERONE -11.3
    מעקב הזקיקים: רירית ירדה מ-8.4 ל-7 היום.
    זקיקים בימין: 13+15 (סוף סוף גדל)
    בשמאל: אין כלל רק קטנים. הציאסטה בשחלה השמאלית קטנה ל-14.
    מה זה אומר? האם כבר היה המחזור והכל עבוד או שעדיין יש סיכוי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות מעקב היום-האם הכל אבוד?

קרן
    04/02/2013

שלום,
    התוצאות של היום: E2-384, PROGESTERONE -11.3
    מעקב הזקיקים: רירית ירדה מ-8.4 ל-7 היום.
    זקיקים בימין: 13+15 (סוף סוף גדל)
    בשמאל: אין כלל רק קטנים. הציאסטה בשחלה השמאלית קטנה ל-14.
    מה זה אומר? האם כבר היה המחזור והכל עבוד או שעדיין יש סיכוי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו