מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצה דחופה.אני01/02/2013
אני תהליכי הזרעה.רווקה בת 39 החודש. פעם שניה שלי של פקוטוקול עם הורמונים - גונל F של 75. קיבלתי ביום שני שעבר מחזור. ב-4 ימים האחרונים אני במעקב של בדיקות דם+אולטראסונד. תוצאות מעקב הזקיקים מראים שהזקיקים שלי לא גדלים אלא קטנים. במקום זה מופיעות לי ציסטות גדולות. ה-E2 גדל, הרירית היום גדלה גם ל-7.3 אבל הזקיקם גם בימין וגם בשמאל לא גדלים אלא כל הזמן משתנים וקטנים. היום התוצאות: בימין 12,13. בשמאל: 10,10,14 אחרי שכבר אתמול היה 15 ויום לפני 17 עם ציסטה בגודל 25 ויום לפני זקיק 18 וציסטה 21. היום אמרו שבצד שמאל יש מבנה ציסטי צלול 21*22 מ"מ + זקיקים. לא יודעת מה זה אומר. התחילו לי כאבי בטן (כנראה מההורמונים), מחר שבת, הרופא שלי אמר לי שהוא לא מודאג ושאגיע רק בשני למעקב חוזר. בטיפול הקודם דרך אגב הוא ממש פיספס את הביוץ שלי כוון שהיה לי ביוץ כנראה בשני בבוקר ואת ההזרעות קיבלתי רק בשלישי ורביעי. לא יודעת מה לעשות. אולי לפנות למעקב בפרטי, אפילו בשבת. השאלה האם יש טעם. אני מבחינתי הולכת למעקב זקיקים ודם כבר ביום ראשון ולא בשני. האם הלחץ והחשש שלי במקום או שזה נורמלי. האם זה אולי מעיד על שחלתיות יתר בעקבות ההורמונים? בפעם הקודמת גם סבלתי מכאבי בטן ואף בסוף גם משילשולים. אשמח לתשובתכם, הרגעתכם או כל דבר שיכול להסביר לי במה מדובר והאם זה נורמלי או שכנראה שההזרעות הפעם לא יהיו טובות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחים: פרופ משיח,אשכנז
אני01/02/2013השאלה שלי מופנת למומחים - פרופ משיח/אשכנזי/בידר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עצה דחופה. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2013שלום קרן ,אם לפי תמונת המצב היום יש לך זקיקים שהגדול מבינהם הוא 14מ״מ,כמובן פרט למבנים הציסטים שנמצאו,ואסטרוגנים עלו ,ורירית הרחם התפתחה,נראה שאת בדרך הנכונה ,ואכן לפי גודל הזקיק הדומיננטי שלך(14מ״מ),נראה שהביקורת רק ביום ב נכונה.
יתכן שהכאבים שלך נובעים בין היתר בגלל התפתחות הציסטות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה 2.
אני02/02/2013העניין שאני כבר ביום ה-13 לאחר הוסת.יש לי מחזור תקין ויציב. בד"כ בין 26-28 לעיתים נדירות 29 ימים כל מחזור. אני מפחדת שאפספס את הביוץ כמו הפעם האחרונה. פעם קודמת בייצתי ביום ה-12. האם ההורמונים יכולים להשפיע או להעריך את זמן ההגעה לביוץ? יום שני זה יהיה כבר היום ה-15. מפחדת שיהיה מאוחר מדיי. האם זה סביר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה דחופה. - תגובה
פרופ' שלמה משיח01/02/2013התאור שנתת הוא באמת לא שיגרתי: זה לא תגובה פיסיולוגית שההורמונים עולים והזקיקים קטנים. לדעתי לא היו אלו זקיקים אלא ציסטות הייתי מציע שתיקחי חודש גלולות למניה, כדי לדכא את הציסטות ותתחילי את הטיפול מהתחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך לתשובתך
אני02/02/2013האם כדאי להפסיק לקחת את ההורמונים או לחקות עם זה. (הורמון גונל F בכמות של 75).
האם אני יכולה לראות את הטיפול הנוכחי כעבוד או שאולי יש עוד סיכוי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/02/2013שלום,לטעמי למרות הנתונים הלא שיגרתיים ,הייתי ממשיך את הטיפול עד יום שני,או מטעמי זהירות הקדימי את בדיקת הדם והאולטרסאונד ליום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה הדחופה-ערכים חדשים
אני03/02/2013שלום,
התוצאות של הבדיקות היום הם:
עובי רירית 8.5, זקיקים ימין: 10,12,14 זקיקים שמאל: 10,10,10 ובשחלה שמאלית0מבנה נוזלי 30 מ"מ.
כלומר הזקיקים שוב בירידה והציסטה גדלה.
תוצאות בדיקות הדם: E2- 693, LH- 10.9, PROGESTERONE - 4.8
מה זה אומר? האם כבר היה ביוץ? האם זה כבר עבוד או עדיין יש סיכוי?
אשמח להסבר לגבי מה משמעות התוצאות ומתי יודעים שכבר היה ביוץ ומתי לא.
הרבה תודה.
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך השאלה הדחופה-ערכים חדשים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/02/2013תמשיכי עוד יום ובצעי בדיקה מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חוזרת-תוצא אבוד
קרן04/02/2013שלום,
התוצאות של היום: E2-384, PROGESTERONE -11.3
מעקב הזקיקים: רירית ירדה מ-8.4 ל-7 היום.
זקיקים בימין: 13+15 (סוף סוף גדל)
בשמאל: אין כלל רק קטנים. הציאסטה בשחלה השמאלית קטנה ל-14.
מה זה אומר? האם כבר היה המחזור והכל עבוד או שעדיין יש סיכוי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות מעקב היום-האם הכל אבוד?
קרן04/02/2013שלום,
התוצאות של היום: E2-384, PROGESTERONE -11.3
מעקב הזקיקים: רירית ירדה מ-8.4 ל-7 היום.
זקיקים בימין: 13+15 (סוף סוף גדל)
בשמאל: אין כלל רק קטנים. הציאסטה בשחלה השמאלית קטנה ל-14.
מה זה אומר? האם כבר היה המחזור והכל עבוד או שעדיין יש סיכוי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)