מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציסטות בעקבות הורמונים.אני17/02/2013
שלום רב,
לפני כשבועיים התייעצתי כאן בפורום לגבי הסיפור שאתאר בקצרה.
השבוע אני בת 39.רווקה עם תורם זרע. בעלת מחזור תקין וסדיר. FSH=6.
עברתי 3 פעמים טיפולים של מחזור רגיל ללא הורמונים וההזרעות נכשלו.
פעם אחת הזרעה עם הורמונים-גונל F של (450) כל פעם בכמות של 75.
היו לי תופעות של כאבי בטן ואף לאחר הביוץ או בזמנו גם שלשול.
הזרעה זו גם נכשלה.
בטיפול האחרון שוב היה לי טיפול בהורמונים (גונל F 450 בכמות של 75 כל פעם) אך משום מה התחילו לי ציסטות (אולי בעקבות ההורמונים) והזקיקים שלי פעם גדלו ופעם קטנו (כלומר כל מה שגדל הפך לציסטה). בשלב מסויים הזקיקים פשוט לא גדלו כלל והציסטות היו בגודל 25. אני התייעצתי לגבי התופעות בשישי. ביום ראשון עשיתי מעקב שוב והפרוגסטרון היה 4.8 ה-E2 קטן מ1215 ל 693. הרופא שלי המליץ להמשיך לקחת גונל F עם הכדור DEXAMETHASON ולמחרת שוב מעקב. במעקב בשני הפרוגרסטרון כבר היה 11.3 והE2 היה 389. הרופא אמר לי להפסיק טיפול ולהגיע אליו ואמר שבמחזור הבא להגיע אליו לבדוק האם יש ציסטות, במידה ויהיה צריך קודם לטפל בזה ורק אז להמשיך בחודש הבא.
אתמול קיבלתי מחזור והיום הייתי אצל הרופא ועברתי אולטרוסאונד. נראה כי אין ציסטות לשמחתי.
הרופא נתן לי טיפול שוב הורמונים של גונל F 450 בכמות 75 החל מהיום השלישי למחזור, כלומר ממחר ובנוסף גם DECAPEPTYE 0.1MG/1ML כלומר זריקה אחת בנוסף לזריקת ההורמונים כל יום ככה במשך 5 ימים ואז מעקב חוזר.
שאלתי היא כזו: אני לא רואה שהרופא החליף לי את סוג ההורמונים שגרמו לי בפעם הקודמת להופעת הציסטות, אלא רק הוסיף זריקה נוספת שהבנתי שהיא בעצם מעקבת ביוץ. האם זה בסדר? האם הטיפול הזה נשמע הגיוני או שאני הולכת שוב לעבור אצ כל תופעות הציסטות שוב וכל התיסכול מחדש?
אשמח לחוות דעתך הכנה. אם משהו לא נראה הגיוני בטיפול אני אפילו אעבור לרופא פרטי. שקלתי זאת בפעם הקודמת ואמרתי שאנסה שוב בפעם האחרונה כוון שהרופא אמר שהוא ישנה לי טיפול (למרות שלא כל כך נראה לי שהוא שינה משהו).
תודה רבה.
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בעקבות הורמונים. - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/02/2013הדרך שבה נקט הרופא היא נכונה: ה-E2 שלך צנח בעקבות ביוץ שהתרחש קודם זמנו, לכן נתן הרופא הפעם דקפפטיל שמטרתו למנוע את הביות המקדים. אין להימנע מהגונל F דוקא, כי כל ההורמונים הללו המכונים גונדוטרופינים עלולים לגרום לציסטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.
אני18/02/2013תודה על תשובתך.
האם אין חשש ששוב יחזרו הציסטות ושוב הטיפול וההזרעה יבוטל?
מה עושים במצב כזה? זה מעין מעגל קסמים שכזה.
הציסטות הופיעו לי רק בעקבות לקיחת ההורמונים.
אז מה עושים? יש חלופות? האם ניתן לטפל ללא הורמונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)