מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הנצה ותרופותחנה25/02/2013
שלום רב,
לראשונה החליטה הרופאה שלי לבצע הפעם הנצה בעוברים לפני ההחזרה ולכן נתנה לי לקחת אנטיביוטיקה וסטרואידים לחמישה ימים. האם תוכלו להסביר לי למה התרופות האלה משמשות? וגם האם ההנצה באמת משפרת את הסיכויים? האם יש בזה גם סיכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנצה ותרופות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/2013שלום חנה
ביצוע הנצה באינדיקציה נכונה עשוי לשלפר את סיכויי ההשתרשות של העובר
הסיבות השכיחות ביותר לביצוע הנצה(assissted hatching)הינם בין היתר:
1.גיל מתקדם מעל 37
2.רזרבה שחלתית נמוכה המתבטאת ברמות FSH גבוהות ביום 3,רמות AMH נמוכות,AFC נמוך(מספר זקיקים בסיסי בשחלה בתחילת המחזור).
3.איכות עוברים ירודה המתבטאת בשיעור גבוה של שברים בעובר,חלוקה איטית של העוברים
4.מעטפת עוברית עבה(zona pellucida)
5.כשלון חוזר ב-IVF
מתן אנטיביוטיקה וסטרואידים בא למנוע אפשרות של זיהום העובר החשוף עקב הנצה בעת החדרתו דרך צואר הרחם,ומתן הסטרואידים מאפשר דיכוי המערכת החיסונית בפני תגובה נוגדנית של האישה כנגד העובר החשוף הטעון במטען הגנטי השל האב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך ברשותך
חנה25/02/2013אכן אני עונה על כמה מהפרמטרים ברשימה שלך.
אבל האם יש מקרים שבהם למרות האנטיביוטיקה העובר "מזדהם", או שלמרות הסטרואידים האשה "דוחה" את העובר כגוף זר? כלומר, האם יש חיסרון כלשהו בשיטה הזאת לעומת החזרה רגילה? האם יש לי סיבה לחשוש לנסות אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך ברשותך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/2013כל האפשרויות קיימות,אולם אם את עונה לקריטריונים סיכוייך להנות מגישה זו הינם משמעותיים כמוכל דבר בחיים no pain no gain
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)