ציסטה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ציסטה
    שרון
    27/02/2013

יש לי ציסטה צמוד לשחלה הימנית עם פפילציה, כנראה פאראאוברליאלית. התוכן צלול. הגודל זה 22X25 מ"מ. אנא תשובות לכל השאלות.
    1. האם ציסטה פארא שחלתית עלולה להפוך לסרטני או שציסטה פארא שחלתית היא תמיד שפירה?
    2. האם זה יכול להיות לא ציסטה אלא גופיף צהוב? ואם כן, גופיפ צהוב יכול להפוך לסרטני?
    3. חובה לכרות את הציסטה לפני שעושים טיפולי הפריה מחשש שהיא תגדל בגלל ההורמונים? או מחשש שתהפוך לסרטני?
    4. במידה וזה ציסטה פארא שחלתית, אז לא יהיה נזק לשחלה במקרה של ניתוח בגלל שזה מחוץ לשחלה? או שמבחינת סיכונים זה דומה בדיוק לציסטה שמוציאים מתוך השחלה?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    28/02/2013

ציסטה שיש בה פפילציות היא אף פעם לא גופיף צהוב והיא לא הופכת לסרטנית עקב טיפול.
    אך לפני כל טיפול יש לבדוק היטב ציסטה זאת כי אני לא מכיר הרבה ציסטות עם פפילציות מחוץ לשחלה וכדאי לפנות לגינקולוג שמבין בעניין ויגיד לך מה לעשות.
    באופן עקרוני הייתי עושה אולטרה- סאונד לראות במה המדובר ובדיקת CA-125
    ואחר כך מחליט מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו