מנוחה אחרי החזרה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מנוחה אחרי החזרה
    מישהי
    28/02/2013

אני יודעת שהדעות בנושא הזה מאוד חלוקות בין הרופאים, בין כאלה שדוגלים במנוחה כמעט מלאה לשלושה ימים לכאלה שטוענים שאפשר לחזור מיד לפעילות מלאה, אבל אשמח להבין מה יכול להיות הרציונל מאחורי ההמלצה לנוח אחרי החזרה? ש"טלטול" הרחם יכול למנוע השתרשות או לעודד פליטה של העוברים החוצה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנוחה אחרי החזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנוחה אחרי החזרה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    01/03/2013

המחשבה שלך לגבי טלטול רחם היא לא נכונה ומכאן הבעיה.
    העוברים הנמצאים ברחם לא דומים למטבע בתוך כוס שתיה.
    הטבע בנוי אחרת ומדובר בתאים ואלה לא עוברים שום טלטול.
    אישה שהרתה לבד לא מודעת לאותו החודש שהיא נקלטה וממשיכה בפעילות רגילה וכך כל בעלי החיים.
    העובר, שהם תאים, נמצאים בחלל שהוא קרוב אחד לשני והתאים נתפשים ברירית הרחם ללא יכולת לעבור את מה שאת מתארת.
    כשם שכל אישה שהרתה באופן ספונטני אינה צריכה לנוח אחרי קיום יחסים שבהם מעונינת להרות כך גם לא צריך לנוח אחרי החזרת עוברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם על התשובות המפורטות

מישהי
    01/03/2013

האמת שכך חשבתי, אבל עובדה היא שיש גם רופאים טובים ומכובדים שכן דוגלים במנוחה, ואני מנסה להבין מה הרציונל שיכול לעמוד מאחורי הגישה שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' אשכנזי

מישהי
    01/03/2013

קראתי את תקציר המחקר המעניין שלך, אבל הוא לא עונה בדיוק לשאלתי.
    לא שאלתי על מנוחה קצרה לאחר החזרת העוברים, שגם אם הייתי מעוניינת בה אינה מתאפשרת באסותא (מזרזים אותך לצאת מיד מחדר ההחזרה ואין מיטה לשכב בה בכל מקרה....). אני מדברת על המלצת הרופא שלי להימנע ככל האפשר ממאמץ פיזי (הליכה, הרמת דברים כבדים, וכו') בשלושת הימים שלאחר ההחזרה, כלומר עד למועד המשוער של ההשרשה אם אני מבינה נכון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם על התשובות המפורטות - תגובה

פרופ` דוד בידר
    01/03/2013

רופא שממליץ מנוחה הוא משאיר יותר רושם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחחחח צודק פרופסור בידר. איזה מלך!

שיר
    01/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו