לפני שאיבה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לפני שאיבה
    שירלי
    11/03/2013

שלום דוקטור,

אני בת 36 לפני הפריה חוץ גופית שלישית. אני לא פוליציסטית.

התחלתי להזריק ביום שני ה 26 לפברואר. מזריקה 2 פרגובריס ביום. בבדיקה ב 5 למרץ באסטרודיול היה 2600 והפרוגסטרון 1.5 אבל זקיקים קטנים בכל צד – שום דבר לא מפותח. יומיים אחר כך בבדיקה האסטרודיול 5621 והפרוגסטרון 1.9 ובכל שחלה היו שני זקיקים כל אחד 10 מ"מ. ואז הרופא הוסיף לי להזריק גם אורגלוטרן בנוסף לפרגובריס. ואתמול (ראשון) עשיתי בדיקה, האסטרודיול 14911 והפרוגסטרון 2.2 ויש 12 זקיקים בימין שחלקם בגודל 16-17 ו9 זקיקים בשחלה שמאל שהגדולים בהם 15. השאיבה מחר (שלישי) בבוקר.

השאלה שלי – זה שהפרוגסטרון עלה זה לא טוב נכון? אני יודעת שכשהוא באיזור 1.5, או פחות – אז עושים טיפולים נכון?

מה הסיכון בזה שהאסטרודיול כלכך גבוה?

מה הסיבה שלא מחכים עם השאיבה שהזקיקים יגדלו עוד - האם זה מסיכון לגירוי יתר שחלתי? פשוט בשאיבות הקודמות שעשיתי רוב הביציות היו קטנות בכלל ולא בשלות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפני שאיבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפני שאיבה - תגובה

פרופ' שחר קול
    11/03/2013

העליה בפרוגסטרון היא מינורית וחסרת חשיבות.
    אם קיבלת אוביטרל לביוץ, יש בהחלט סיכון לגירוי יתר של השחלות, ויש לשקול הקפאת העוברים.
    אם קיבלת לביוץ דקפפטיל, הרי אין סיכון לגירוי יתר של השחלות, ניתן לבצע החזרה טרייה, אך נדרשת תמיכה מסיבית עם אסטרדיול ופרוגסטרון .
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שירלי
    11/03/2013

תודה על התשובה דוקטור,
    הזרקתי אתמול אורגלוטרן ואח"כ ב 10 בלילה אוביטרל. אז האורגלוטרן ימנע ביוץ עצמאי נכון? והאוביטרל יתזמן את הביוץ למחר בבוקר? האם דקפפטיל מקביל לאורגלוטרן בפעולה שלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

פרופ' שחר קול
    11/03/2013

דקפפטיל מקביל לאוביטרל בפעולה שלו, לא לאורגלוטרן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו