מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפני שאיבהשירלי11/03/2013
שלום דוקטור,
אני בת 36 לפני הפריה חוץ גופית שלישית. אני לא פוליציסטית.
התחלתי להזריק ביום שני ה 26 לפברואר. מזריקה 2 פרגובריס ביום. בבדיקה ב 5 למרץ באסטרודיול היה 2600 והפרוגסטרון 1.5 אבל זקיקים קטנים בכל צד – שום דבר לא מפותח. יומיים אחר כך בבדיקה האסטרודיול 5621 והפרוגסטרון 1.9 ובכל שחלה היו שני זקיקים כל אחד 10 מ"מ. ואז הרופא הוסיף לי להזריק גם אורגלוטרן בנוסף לפרגובריס. ואתמול (ראשון) עשיתי בדיקה, האסטרודיול 14911 והפרוגסטרון 2.2 ויש 12 זקיקים בימין שחלקם בגודל 16-17 ו9 זקיקים בשחלה שמאל שהגדולים בהם 15. השאיבה מחר (שלישי) בבוקר.
השאלה שלי – זה שהפרוגסטרון עלה זה לא טוב נכון? אני יודעת שכשהוא באיזור 1.5, או פחות – אז עושים טיפולים נכון?
מה הסיכון בזה שהאסטרודיול כלכך גבוה?
מה הסיבה שלא מחכים עם השאיבה שהזקיקים יגדלו עוד - האם זה מסיכון לגירוי יתר שחלתי? פשוט בשאיבות הקודמות שעשיתי רוב הביציות היו קטנות בכלל ולא בשלות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני שאיבה - תגובה
פרופ' שחר קול11/03/2013העליה בפרוגסטרון היא מינורית וחסרת חשיבות.
אם קיבלת אוביטרל לביוץ, יש בהחלט סיכון לגירוי יתר של השחלות, ויש לשקול הקפאת העוברים.
אם קיבלת לביוץ דקפפטיל, הרי אין סיכון לגירוי יתר של השחלות, ניתן לבצע החזרה טרייה, אך נדרשת תמיכה מסיבית עם אסטרדיול ופרוגסטרון .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שירלי11/03/2013תודה על התשובה דוקטור,
הזרקתי אתמול אורגלוטרן ואח"כ ב 10 בלילה אוביטרל. אז האורגלוטרן ימנע ביוץ עצמאי נכון? והאוביטרל יתזמן את הביוץ למחר בבוקר? האם דקפפטיל מקביל לאורגלוטרן בפעולה שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול11/03/2013דקפפטיל מקביל לאוביטרל בפעולה שלו, לא לאורגלוטרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)