בלוטת התריס

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בלוטת התריס
    קרן
    19/03/2013

שלום, אשמח לדעת מתי אצל העובר מתפתחת ומתפקדת בלוטת התריס? אני בשבוע 21 ומאז ההריון העלו לי את מינון האלטרוקסין. נאמר לי שאוריד את המינון בהדרגה... בסריקת מערכות מוקדמת נאמר לי שעדיין אין לעובר בלוטת התריס. ברור שאני במעקב של בדיקות דם ולפי זה המינון אבל מסקרן אותי לדעת מתי יש לעובר בלוטה מתפקדת. תודה רבה וחג שמח!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת התריס - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    19/03/2013

הבלוטה מופיעה בגיל שלושה שבועות כפרוליפרציה של תאי אפיתל ברצפת הלוע . בלוטת התריס (תירואיד, Thyroid) יורדת ורוכשת תאים מזודרמלים, כמו התאים הפאראפוליקולרים מסוג C המפרישים קלציטונין. בסוף החודש השלישי נוצרים הזקיקים (Folliculi), המכילים קולואיד וייתכן שכבר אז הבלוטה מפרישה הורמון. בירידתה, בלוטת התריס קשורה לצינור התריס והלשון (Thyroglossal duct) הנסגר במרבית התינוקות. המיקום הסופי של הבלוטה בעובר הוא קדמית לעצם הלשון (Hyoid) והסחוס של הגרון (Larynx).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו