חודשיים לאחר גרידה ללא מחזור

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• חודשיים לאחר גרידה ללא מחזור
    איריס
    15/03/2008

שלום רב,

לפני שמונה שבועות ויום עברתי גרידה. מאז המחזור עדיין לא הופיע.
    לפני כשבוע הייתי בבדיקה אצל הרופא שאמר לי שהביוץ התרחש (הראה לי כתם שחור גדול ברחם המצביע על כך) ושהוא רואה תהליך של התחלת מחזור. להערכתו על המחזור להופיע ולהגיע שוב אם לא יופיע תוך שבועיים.
    שבועיים טרם עברו, אך ההמתנה קשה לי מאד, אני בחרדה עצומה וחוששת שמשהו עשוי להיות לא תקין.
    בחיפושיי אחר מידע נתקלתי ב"תסמונת אשרמן" ורציתי לשאול האם עליי לבקש להבדק בכיוון זה, האם קיומו של הביוץ ותחילת המחזור הם בשורה מרגיעה והאם המחזור עשוי להתאחר כל כך עקב לחץ נפשי בלבד?
    אציין כי זוהי גרידה שנייה - לפני כתשעה חודשים עברתי גרידה ראשונה והמחזור הופיע אחרי שבועיים בלבד. אחרי ההפלה האחרונה מצבי הנפשי הוא קשה כבר הרבה יותר. בנוסף, יש לי ילדה בת שנתיים וחצי שנולדה בלידה רגילה לאחר הריון תקין וחלק.

בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום איריס

ד''ר דוד ישי
    15/03/2008

ראשית חשוב לי שתדעי שתסמונת אשרמן היא סיבוך מאד נדיר.
    באופן רגיל לאחר ריקון הרחם בעקבות הפלה, צריך הגוף להפתר תחילה מההורמונים של ההריון כדי שכל המערכת ההורמונלית תתחיל לפעול מחדש וכדי שיופיע ביוץ ואחריו וסת חדש. התהליך הזה לוקח בד"כ 5- 6 שבועות. לעיתים הוא מתאחר קצת. צריך לזכור גם שאם לא נשמרים ,אפשר להכנס להריון בביוץ שכאמור מופיע לפני הוסת ואז הוסת לא מופיע בכלל. אם לא יופיע וסת בתוך זמן קצר מומלץ לעשות בדיקת הריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך, ובכל זאת...

איריס
    15/03/2008

ד"ר דוד ישי שלום רב,
    קודם כל תודה רבה על תגובתך המהירה, הרגעת אותי מאד באומרך כי התסמונת נדירה. ובכל זאת:
    האם המחזור עשוי להתאחר כל כך עקב לחץ נפשי בלבד? והאם אבחנת הרופא אודות הביוץ וסימני תחילת המחזור צריכים אף הם להרגיע אותי? עד מתי עליי להמתין בסבלנות לפני שפותחים בבירור מקיף יותר, ומה משמעותו?
    אגב, אין כל סיכוי שאני בהריון - לא קיימנו כלל יחסים מאחר ובכל המקרים הקודמים נכנסתי מיד להריון (ואחד מהמקרים היה פנצ'ר) - לכן נזהרנו יתר על המידה ולמעשה אנחנו ממתינים למחזור.
    אמתין לתשובתך.
    שוב תודה,
    איריס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום איריס

ד''ר דוד ישי
    16/03/2008

את בהחלט יכולה להרגע מזה שהרופא ראה עדות לפעילות הורמונלית נורמלית ( ביוץ ) . אם בתוך שבוע לא יופיע וסת , כדאי לחזור על אולטרסאונד ולעשות בדיקת בטא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו