מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חודשיים לאחר גרידה ללא מחזוראיריס15/03/2008
שלום רב,
לפני שמונה שבועות ויום עברתי גרידה. מאז המחזור עדיין לא הופיע.
לפני כשבוע הייתי בבדיקה אצל הרופא שאמר לי שהביוץ התרחש (הראה לי כתם שחור גדול ברחם המצביע על כך) ושהוא רואה תהליך של התחלת מחזור. להערכתו על המחזור להופיע ולהגיע שוב אם לא יופיע תוך שבועיים.
שבועיים טרם עברו, אך ההמתנה קשה לי מאד, אני בחרדה עצומה וחוששת שמשהו עשוי להיות לא תקין.
בחיפושיי אחר מידע נתקלתי ב"תסמונת אשרמן" ורציתי לשאול האם עליי לבקש להבדק בכיוון זה, האם קיומו של הביוץ ותחילת המחזור הם בשורה מרגיעה והאם המחזור עשוי להתאחר כל כך עקב לחץ נפשי בלבד?
אציין כי זוהי גרידה שנייה - לפני כתשעה חודשים עברתי גרידה ראשונה והמחזור הופיע אחרי שבועיים בלבד. אחרי ההפלה האחרונה מצבי הנפשי הוא קשה כבר הרבה יותר. בנוסף, יש לי ילדה בת שנתיים וחצי שנולדה בלידה רגילה לאחר הריון תקין וחלק.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איריס
ד''ר דוד ישי15/03/2008ראשית חשוב לי שתדעי שתסמונת אשרמן היא סיבוך מאד נדיר.
באופן רגיל לאחר ריקון הרחם בעקבות הפלה, צריך הגוף להפתר תחילה מההורמונים של ההריון כדי שכל המערכת ההורמונלית תתחיל לפעול מחדש וכדי שיופיע ביוץ ואחריו וסת חדש. התהליך הזה לוקח בד"כ 5- 6 שבועות. לעיתים הוא מתאחר קצת. צריך לזכור גם שאם לא נשמרים ,אפשר להכנס להריון בביוץ שכאמור מופיע לפני הוסת ואז הוסת לא מופיע בכלל. אם לא יופיע וסת בתוך זמן קצר מומלץ לעשות בדיקת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך, ובכל זאת...
איריס15/03/2008ד"ר דוד ישי שלום רב,
קודם כל תודה רבה על תגובתך המהירה, הרגעת אותי מאד באומרך כי התסמונת נדירה. ובכל זאת:
האם המחזור עשוי להתאחר כל כך עקב לחץ נפשי בלבד? והאם אבחנת הרופא אודות הביוץ וסימני תחילת המחזור צריכים אף הם להרגיע אותי? עד מתי עליי להמתין בסבלנות לפני שפותחים בבירור מקיף יותר, ומה משמעותו?
אגב, אין כל סיכוי שאני בהריון - לא קיימנו כלל יחסים מאחר ובכל המקרים הקודמים נכנסתי מיד להריון (ואחד מהמקרים היה פנצ'ר) - לכן נזהרנו יתר על המידה ולמעשה אנחנו ממתינים למחזור.
אמתין לתשובתך.
שוב תודה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום איריס
ד''ר דוד ישי16/03/2008את בהחלט יכולה להרגע מזה שהרופא ראה עדות לפעילות הורמונלית נורמלית ( ביוץ ) . אם בתוך שבוע לא יופיע וסת , כדאי לחזור על אולטרסאונד ולעשות בדיקת בטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)