מעקב זקיקים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מעקב זקיקים
    עדידה
    09/04/2013

שלום לכולם, אני בת 30 לאחר 8 שנים של נטילת גלולות.
    לפני כחצי שנה הפסקתי לקחת גלולות במטרה להרות. מחזור ראשון היה ב 2.3.13 והיה כ 100 ימים לאחר הפסקת הגלולת ולאחר שנטלתי דופאסטון. מאז שקיבלתי את המחזור עברו 38 ימים במהלכם עשיתי אולטראסאונד ובדיקות דם עד היום ה 25 למחזור ( מעקב זקיקים). נכון ליום ה 25 למחזור ע"פ אולטרסאונד ובדיקות דם לא היה ביוץ ולא נראה שעומד להתרחש ביוץ.
    הרופאה המליצה לי לחכות שבועיים במידה ולא מגיעה וסת לקחת דופאסטון ולהתחיל טיפול באיקיקלומין כי לדעתה לא היה ביוץ.
    מזה שבוע שאני מרגישה כאבי בטן חזקים וכאבים בחזה ( בעיקר רגישות בפיטמות), מסיבה לא ברורה החלטתי לעשות אתמול בדיקת ביוץ ביתית והפלא ופלא נראו שני פסים מאד ברורים.
    לאחר התייעצות עם אחות הגעתי בבוקר לאולטרסאונד ואלו התוצאות:
    באולטראסאונד נראתה רירית יפה, אך לא נראו בשחלות זקיקים מובילים ( לדבריו לא נראה כאילו אני עומדת לבייץ)
    בדיקות דם: estridil-538, lh-11.40, progestron- 7.9
    מה זה אומר?
    האם היה ביוץ? ואם כן האם ניתן לדעת מתי?
    האם אפשר לדעת מהבדיקות האלה אם יש הריון? כי הכאבים בפיטמות ובבטן נמשכים גם היום
    אודה על תשובה כי אני כל כך מבולבלת כבר ולא יודעת אם להתחיל באיקיקלומין... הרופאה שלי היא איננה רופאת פוריות והאם יש צורך כבר בשלב זה לעבור לרופאת פוריות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעקב זקיקים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעקב זקיקים - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    09/04/2013

לפי ערכי הפרוגסטרון -בייצת כבר. עצתי לתת לשחלות עוד כחודשיים ״לנוח״ מהשפעת הגלולות ורק אם הוסת לא תסתדר-להתחיל באיקכלומין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה, עוד שאלה

עדידה
    09/04/2013

תודה על תגובתך,
    האם אפשר לדעת מתוצאות הבדיקות מתי היה הביוץ ואם יש הריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב זקיקים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    10/04/2013

אמיר שלום,קיימות שתי אפשרויות :
    1.שהיה ביוץ יום או יומיים לפני הבדיקה שביצעת-יש לבצע בעוד שבוע בדיקת פרוגסטרון נוספת כדי לראות עם הביוץ היה אכן עוצמתי ותקין.
    2.אפשרות הנוספת שהתרחשה לוטאיניזציה מוקדמת שלא בנוכחות זקיק מוביל -זהו תהליך המעלה את הפרוגסטרון ,אבל במהותו הוא תהליך בילתי תקין שאינו מוביל בסיכומו של דבר להריון ,אולם מחולל את השינויים ההורמונלים ,ואותם התחושות שאת חשה,יחד עם זאת אם אכן התרחש ביוץ ,תמיד קיימת אפשרות שאת תהרי ,אולם בשלב זה מוקדם לקבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו