הפריות ואנדומטריוזיס

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הפריות ואנדומטריוזיס
    מירי
    16/03/2008

אני לקראת הזרעה שלישית ואחרונה על בסיס גונל 112.5 [יש לצין שהיו עוד שתים שנכשלו כשהן היו על המחזור החודשי] הרופא המליץ לי לפני ההזרעה האחרונה למלא טפסים לקראת הפריה דרך קופ"ח .הוא הסביר לי שבגלל האנדומטריוזיס אני לא נקלטת להריון אע"פ שמבחינתו האנדומטריומה היא קלה וקטנה ,אם כן מדוע אני לא נקלטת ? מה הסיבה שהאנדומטריומה פוגעת בפוריות? מה יהיה כשאהיה בהריון? כיצד הפריות מעלות את הסיכוי להריון כאני סובלת מאנדומטריומה? אני לחוצה ומפחדת .קיבלתי השבוע מרסילון בגלל שיש שתי ציסטות בגלל ההורמנים ופספסתי כדור אחד ,למחרת אני רואה שיש דימום ,בגלל כדור אחד ,האם זה נחשב למחזור כי אני מחכה להתחיל טיפול של הזרעה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפריות ואנדומטריוזיס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום מירי

ד''ר דוד ישי
    16/03/2008

האנדומטריומה היא חלק מתופעה שנקראת אנדומטריוזיס. האבחנה של אנדומטריוזיס היא בלפרוסקופיה וביופסיה של נגעים. האמת שגם אבחנה סופית וחד משמעית של אנדומטריומה היא היסטולוגית. את כל זה אני אומר כדי לסייג את האבחנה. אנדומטריוזיס נרחב וקשה גורם להדבקויות ולבעיות מכאניות ולסביבה באגן שאינה טובה לביציות ולעוברים. הריון הוא אחד המצבים שעושים דיכוי טוב ביותר של האנדומטריוזיס ומפחיתים מאד את פעילותו. כמו שאמרתי , אני לא משוכנע שזה מה שיש לך.
    הדימום שמופיע בעקבות שכחה של גלולה אחת הוא לא וסת. תמשיכי עם הגלולות עד סיום החפיסה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו