התייעצות-רחם מחיצתי על גבול הקשתי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• התייעצות-רחם מחיצתי על גבול הקשתי
    טליה
    10/04/2013

אני אחרי 3 הפסקות הריון -בכל השלושה לא נצפה דופק עוברי שבוע 8-9
    לאור המלצתכם עשיתי US תלת מימד -בבדיקה שללו לי רחם דו קרני וקבעו כי מדובר ברחם מחיצתי על גבול הקשתי , (גובה היקף החיצוני של קרקעית הרחם מגובהה הקו המחבר בין שני הקרניים של הרירית הרחם הוא כ 6 מ"מ ,עומק המחיצה הוא כ 11 מ"מ מתוך עומק 36 מ"מ .
    מתוך ההיסטוריה שלי הרופא מציין שלא מדובר בהפלות על רקע רחם מחיצתי כי הם מוקדמות מאוד ואף פעם לא הגיע למצב של דופק עוברי חיובי .הרופא אומר שכנראה הבעיה היא באיכות העוברים (יש לציין שעשיתי קריוטיפ-הבדיקה יצאה תקינה).

לאור הפסקות ההריון שציינתי הרופא לא ממליץ לי להסיר את המחיצה וממליץ לי לעשות עוד IVF . מה דעתכם על המצלצה זו?
    והאם שיטת בר טוב יכולה לעזור לי ולהוציא לי עוברים יותר טובים מבחינה גנטית?
    תודה מראש על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות-רחם מחיצתי על גבול הקשתי - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    10/04/2013

אני מציע לקבוע אם לכרות את המחיצה רק לפי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית.
    באשר לטיב העוברים, שיטת ברטוב אינה יעילה לנושא זה ורצוי לשקול שינויים בפרוטוקול הטיפולי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהיסטרוסקופיה אבחנתית

טליה
    10/04/2013

נמצאה מחיצה של כ 1/3 מהרחם . מכיוון שיש סיכונים בניתוח זה אני חוששת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרב אני עברתי ניתוח להורדת מחיצה

טלי
    11/04/2013

אומנם אצלי היה 80% ניכנסתי להריון טיפול אחרי אם תירצי אשמח להמליץ על הרופא שבו עשיתי את ההוקדה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכם על התשובות

טליה
    12/04/2013

ושרונה אשמח אם תתני לי המלצה על רופא מנתח טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהיסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה

פרופ` דוד בידר
    12/04/2013

בסיפור כמו שלך אני בדיעה שיש לכרות המחיצה.
    היות ומחיצות גורמות להפלות, לא תמיד, יש לכרות אותה על מנת לשלול שהסיבה להפלות אצלך היא על רקע המחיצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו