מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידרטליה11/04/2013
צהריים טובים כאמור ב25 למרץ עברתי הזרעה יום לפני הזרקתי אוביטרל ושבוע אחרי 2 זריקות אוביטרל...לאחר ההזרעה כאבי בטן חזקים, בטן תפוחה, קוצר נשימה הונחתי על ידי הרופא לשתות מים ולנוח ..אכן כך עשיתי אך משהחמיר המצב (בנוסף מיעוט שתן בחילות, הקאות, חוסר יציאות)פניתי למיון אושפזתי לא נצפה הריון אבל באולטרסאונד נצפה שחלה 9.7 כפול 6.2, בתוכה מספר ממצאים היפו אקוגנים -6 כפול 5, 3 כפול 3, 3 כפול 3 נצפה נוזל חופשי בכמות גדולה מגיע לכבד. מה המשמעות? אני בהשגחה חסרת אונים האם זה ישתפר? כיצד אוכל לעזור לעצמי (שינוי בכמות שתייה, סוג האוכל..),?תודה רבה מראש והמשך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
טליה11/04/2013אוסיף ואציין שבבית חולים נותנים לי נוזלים (סליין 0.9%),איסוף שתן, מדידת משקל , היקפי בטן , אולטרסאונד האם זה הכיוון הטיפולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת נוספת
טליה11/04/2013כעת נאמר לי שהבטא שלי 300 האשלה אם זה בהשפעת האוביטרל שהוזרק לאחרונה ב-30 למרץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שלא תכעסי שאני עונה במקום רופ
שרה11/04/2013אבל במקרים האלה יש למטופלות הרבה יותר נסיון מהרופאים כיוון שאין הרבה מקרים כאלה.
מה שיש לך זה בעצם OHSS או בעברית גירוי יתר שחלתי. ואני למודת נסיון רב בנושא, על בשרי. זה מה שגרם לי להגיב לך, כדי לעזור לך באמת.
אז ראשית, אין טיפול לתופעה. את מאושפזת כי את זקוקה למעקב והשגחה.
את לא יכולה לדעת באיזה שלב של הגירוי את. (כלומר, ילך ויפחת או ילך ויחמיר)
כל הגירוי הזה הוא גל שבסוף נגמר, השאלה מתי הוא בשיא.
לפי מה שתיארת מהUS זו תמונת מצב אופיינית ותואמת לגירוי יתר בדרגה בינונית.
מעקב הנוזלים חשוב, כמו גם בדיקות דם. את יכולה להתעניין ולשאול את הרופאים מה מצב הקרישיות, מה רמת ההמטוקריט.
המעקב שאת מקבלת זה בדיוק מה שאת זקוקה לו.
מה שיכול לתת לך סימנים אם את עדיין לפני השלב הקשה או אחריו, זה קצב גדילת השחלות. אם הם במגמת ירידה מהUS הקודם, עברת את החלק הקשה. אם הן בעלייה, ההורמונים עדיין משתוללים. תהיי ערנית לבצקות ולמיקומם. אם את מרגישה לחץ בחזה, תבקשי צילום. לעיתים עושים דיקור לשאיבת הנוזלים, מקווה שלא תגיעי לזה.
לפי רמת הבטא, את בהריון.(מזל טוב) השפעה של אוביטרל היא 10 ימים, וגם אם קצת יותר, אז זה לא מגיע לבטא 300... כלומר, זה בטוח הריון.
צר לי לאכזב אותך, אבל הריון מחמיר את הגירוי. הלוואי שאת אחרי השלב הקשה, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה לגבי תזונה
שרה11/04/2013הרופאים נוטים לומר תמיד שגירוי יתר מלווה בשילשולים, אצלי בניגוד לדעה הרווחת, פעמיים הוא לווה בעצירות קשה.
אל תתביישי לבקש חוקן אם את מרגישה שהרבה זמן לא היה לך יציאות. ותשתדלי לבקש כלכלה רכה. לא דברים שקשים לעיכול. כי גם ככה כל האיזור רגיש וכאוב, רק חסר שגם המעיים יצטרכו להתאמץ...
ככל שתשתי יותר ורמת ההמטוקריט תרד, ככה תיהי פחות תלויה בנוזלים דרך הוריד.
ועוד משהו קטן, אם את מרגישה שכמעט אין שתן, תבקשי קטטר. לי זה מאד עזר. בגלל כל הרגישות באיזור בכלל לא מרגישים שיש פיפי, ואז מתאפקים אוטומטי וזה מוסיף על הכאב. קטטר מאד עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה לגבי תזונה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/04/2013אין עצירות בגירוי יתר.
רוב ההמלצות שלך לא נכונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגעתי להמטוקריט 58 וסכנת חיים
שרה11/04/2013בגלל שישבתי בבית וחיכיתי לשילשולים...
התקשרתי לרופא והוא שאל: יש שילשולים? לא
יש הקאות? לא
אז אין לך גירוי יתר.
סורי,
אבל שחלות בגודל 13-14
אחרי שאיבה של 25
עליה של 9 קילו ביומיים
ובטן נפוחה כמו חודש תשיעי
ורמת המטוקריט של כמעט קרישי דם בגוף....
זה לא גירוי יתר???
זה כבר קרה לי 4 פעמים!!!
בלי שום שלשול.
עם עצירות קשה ביותר.
ואני אישה שמעולם לא סובלת מעצירות!!!
אשמח אם תעשו מחקר בעניין, אולי זה ישנה לכם את רשימת הסימפטומים והתסמינים לתופעה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מזדהה עם כל הסבל שתיארת...
טליה11/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/04/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר11/04/2013אם אין הריון, כפי שציינת ,זה ישתפר מהר מאוד.
צריך ללכת לפי הוראות המחלקה המאשפזת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)