היסטרוסקופיה ותלישת עור צוואר הרחם.

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• היסטרוסקופיה ותלישת עור צוואר הרחם.
    משתוקקת לילד
    12/04/2013

שלום רב,

עברתי היום היסטרוסקופיה ע'י רופא בכיר, מדהים (!), לא יודעת מה קרה לו ... הבדיקה היתה זוועתית (!!!).
    לפני שנים, אותו הרופא עשה לי היסטרוסקופיה שעברה בקלות,
    מאז עברתי שוב היסטרו' לפני כשנתיים ושוב לפני כשנה והיה נסבל.
    עברתי גם החזרת עוברים מ'ס פעמים ושוב רק לפני 3 חודשים והכול בסדר בפעולה ...(מלבד שעדיין הריון לא נקלט).

היום, הרופא הבכיר לא הצליח להתאים ספקולום (החליף 3 פעמים ספקולום) ... בסיום הבדיקה הוא התקשה לשחרר את "צביטת המכשיר ..." ויתכן מאוד, מאוד שתלש לי עור מצוואר הרחם (!), צרחתי ...

בסיום התנצלתי על הצרחות (הכאב פילח אותי) והוא ענה: "לא, אני הוא זה שמצטער".
    לא היה לי נעים לשאול האם תלש לי עור (עברו שעות ואני מדממת למרות שנגמר לי המחזור (!) ... אבל - האחות הראתה לרופא "משהו" בסיום הבדיקה (אולי עור שלי על הספקולום ואולי ספקולום שבור שצבט אותי ...
    בסיום (!) הרופא שאל אותי אם אני רוצה משהו נגד כאבים ...
    אח'כ לא הרגשתי טוב והוא הזמין לי רופא (פנימאי) ששאל האם לפנות אותי למיון ...

מה היה שם ? בבקשה תשובה. אשמח להחכים. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היסטרוסקופיה ותלישת עור צוואר הרחם. - תגובה

פרופ` דוד בידר
    12/04/2013

רצוי תמיד שיהיה להיפך -רופא זוועתי ובדיקה מדהימה.
    בכל אופן קשה לענות על השאלה שלך.
    גם עם קרה משהוא על ידי המכשיר זה יסתדר ויתרפא בהמשך ללא בעיות.
    אני תמיד אומר שצריכה להיות סיבה טובה לביצוע הפעולה.
    בכל אופן מה שחשוב זה חלל הרחם.
    בהמשך , נאמר עוד חודש, כשתבדקי נוכל לומר לך האם הכל בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצוב לי וכואב לי ....

משתוקקת לילד
    12/04/2013

תודה לתשובתך. ברור כשמש שהמכשיר צבט את הרירית והרופא תלש ממני רירית.
    בין אם זה בכניסה לנרתיק או במקום "מרוחק" יותר.
    אחרת: הרופא לא היה מצטער, לא היה מציע נגד כאבים ולא היה מבהיל רופא פנימי שהגיע אלי תוך שניות.

כל הטראומות האלה גורמות לי לחשוב להרים ידיים ולוותר על האימהות (כמיהת חיי).
    עצוב לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצוב לי וכואב לי .... - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/04/2013

פציעות מהסוג המדובר שכיחות מאוד ומסתדרות תוך זמן קצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה.

משתוקקת לילד
    13/04/2013

מייד לאחר מכן, שאלתי את הרופא: מה קרה? = (ידעתי את התשובה), ולמה זה קרה ?
    הוא ענה: "בגלל יובש". אתם מבינים ? הנרתיק ה"זקן" שלי אשם ...

מוטב "לפעמים" להגיד את האמת ולא לנסות לטייח אותה בנסיון עלוב ואינפנטילי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה. - תגובה

פרופ` דוד בידר
    13/04/2013

אין יובש כי שמים חומר על המכשיר שגורם לכך שהמכשיר לא יחליק על נרתיק יבש, כמו שמן סיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור. לכן השקר של הרופא גדול יותר..

משתוקקת לילד
    13/04/2013

פרופ' בידר, אוהבת את הכינות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוך כמה זמן יש ריפוי הרקמה ?

משתוקקת לילד
    13/04/2013

תוך כמה זמן יש ריפוי של הרקמה ואפשר לעשות אולטראסאונד תלת מימד,
    (הכולל החדרה לנרתיק) ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוך כמה זמן יש ריפוי הרקמה ? - תגובה

פרופ` דוד בידר
    13/04/2013

מהר מאוד, תוך מספר עמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דמעות זולגות
    12/04/2013

הי,
    אני מבינה שעברת טראומה מהבדיקה האחרונה שעברת. אבל אני רוצה לשתף אותך ובסוף תחליטי לגבי השאלה האם לוותר על האימהות?
    עברתי טיפולי פוריות במשך ארבע שנים רצופות שהיו קשות ואפשר לומר קשות מאוד.. אם אני אתחיל לפרט הדף לא יספיק. אירוע אחד אני כן חייבת לספר ובאותה תקופה גם שיתפתי כאן בפורום את הבנות. במהלך שאיבת ביציות הרופא בטעות ניקב לי את חלל הרחם דבר אשר גרם לדימום רציני ביותר בתוך הבטן שכמעט הרג אותי. מחדר ניתוח של ivf הריצו אותי לחדר ניתוח המרכזי בבית החולים ושם עברתי ניתוח עם שלוש נקודות של פתיחה בבטן על מנת לשאוב את כל הדם שנוצר בבטן. ההמוגלובין שלי הגיע בינתיים ל- 6 והחיים שלי כמעט הלכו. קיבלתי גם 2 מנות דם בחדר ניתו ואז הוכנס לי באחד מהפתיחות כדור ניקוז שבמהלך כמה ימים דרכו יצא הדימום עד הסוף. לקח הרבה זמן להתאושש מהניתוח גם פיזית וגם נפשית.
    בסופו של דבר אני חייבת לומר לך שאני החלטתי שאני לא נשברת... ולא מפסיקה את הטיפולים למרות החוויה הקשה שעברתי. אף אחד כולל הרופאים והאחיות לא האמינו שאני אמשיך בניסיונות להביא ילד לעולם. ואני הבראתי והמשכתי לנסות והיום אני חובקת תינוק בן שנה וחמישה חודשים מהמם מאלף בלי עין הרע ששווה את כל הניסיונות ואת כל מה שעברתי.
    מה שאני רוצה לומר לך תהיהי חזקה ואל תוותרי. אנחנו עוברות יסורי גיהנום כדי ללדת ולהיות אמא אבל זה שווה את זה. מחזיקה לך אצבעות ותילחמי בכל הכוח- בסוף תיזכרי את מה שכתבתי לך זה שווה.... ב ה צ ל ח ה !!! מחזיקה אצבעות. ותעדכני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו