מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גרידה-מה התהליך?קרן15/04/2013
לאחר ניתוח קיסרי (לפני 4 שנים). צריכה לעבור גרידה בשבוע 9 (לא נצפה עובר).
מבקשת להבין קצת על התהליך.
א. קוראת שיש דבר כזה שנקרא למינריה, ומתבצע לפני הגרידה עצמה? האם גם בשבוע 9? והאם יש משמעות שעברתי בעבר קיסרי?
ב. האם יש גם מהלך של גירוד הרחם? או רק השאיבה עצמה של תוכן הרחם?
ג. האם נכון, שכדאי להמשיך לנסות להיכנס להריון במחזור שאחרי? שהרחם פוריה יותר???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה-מה התהליך? - תגובה
פרופ' שלמה משיח15/04/2013קימות שתי שיטות לריקון הרחם מהריון שאינו מתפתח: 1. לתת תרופה הגורמת להתכווצויות הרחם ופליטת ההריון. שיטה זו נעשית מקובלת יותר ויותר אולם אני מעדיף את השיטה השניה: הכנסת למינריה (אצות בעלות יכולת של ספיגת נוזלים ובכך הרחבה איטית ויותר פיזיולוגית של צוואר הרחם) ואח״כ שאיבת ההריון. במקום למינריה ניתן להישתמש בציטוטק המכווץ ומרחיב ות צוואר הרחם. יש לעשות בקורת באם הרחם ריק על ידי גרידה קלה וא. ס. הסבה להעדפת השיטה השניה היא היות ובראשונה יש מקרים רבים של הישארות שליה-שארית המצריכה גרידה מאוחרת או הוצאה באמצעות היסטרוסקופיה ובגלל זה סיכון יתר להידבקויות תוך רחמיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם חייבים למינריה לפני גרידה?
קרן16/04/2013תודה פרופ' משיח על תגובתך.
המשך שאלה -
קבענו למחר גרידה.
אני קוראת באינטרנט שאת הלמניריה, מבצעים כיום יומיים לפני הגרידה.
הרופא שלי זימן אותי ישירות לגרידה, כאמור מחר בבוקר!
האם יבצע לי הלמיניריה מיד לפני הגרידה? או שניתן לדלג על שלב זה?
כאמור אני בשבוע 8.5. כיצד ייתכן שזימן ישירות לגרידה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם חייבים למינריה לפני גרידה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2013הלמינריה מקלה על התהליך וחוסכת הרחבה בהרדמה שהיא יותר טראומטית.
סכל מקרה ניתן לבצע את הפעולה גם ללא החדרת למעמקיה לפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהול-מתחיל לי דימום!!!
מיכל16/04/2013כאמור שבוע 8, יש לי תור למחר בבוקר לגרידה כיון שלא נצפה עובר.
עכשיו מתחילה לי הכתמה חומה, כמו לפני ווסת.....עדיין מעט מאוד אך מקוה ומניחה שלקראת דימום והפלה טבעית.אני כמובן מעדיפה לחכות להפלה טבעית, ומבחינתי הצעד הנכון - לחכות ולא ללכת מחר לגרידה,
להיות מחר אצל רופא, לבצע אולטראסאונד ולהחליט איתו על ההמשך.
לוקחת בחשבון שעדיין אצטרך גרידה, אך רוצה לתת צאנס לגוף להתנקות לבד.
א. נא תגובתכם הדחופה מה לעשות.האם זה באמת מצביע על תחילתה של הפלה טבעית.
ב. האם יש משהו מיוחד שעלי להיערך ללילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהול-מתחיל לי דימום!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2013קרן שלום ,עלייך להמתין ולראות מה יקרה עד מחר ,בכל מקרה יש לפנות לרופא מחר כדי לשקול את כל האופציות שנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)