מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לפרופ' בידרא.15/04/2013
פרופ' בידר שלום,
מקריאה בפורום אני מבינה (ותקן אותי אם אני טועה) שאתה סבור שעדיף לבצע החזרה ביום השלישי וכן שאתה לא ממליץ לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית אלא בנסיבות מיוחדות.השאלות שלי הן:
1. מדוע קיימת עדיפות לבצע החזרה ביום השלישי על-פני היום השני, והאם מניסיונך הדבר העיד על תוצאות טובות יותר?
2. הם לדעתך רצף של שני הריונות כימיים (מסה"כ 2 החזרות, כאשר צילום רחם שבוצע בעבר היה תקין וכאשר לא קיימת היסטוריה של ניתוחים/גרידות) מצדיק לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית או שעדיף להסתפק בשלב זה בא.ס. תלת-מימד?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2013לגבי היסטרוסקוםיה, אני לא ממליץ ותמיד עדיף אולטרה-סאונד תלת מימדי ביחוד שהצילום תקין.
לגבי העוברים , כאשר יש מספר הפריות אזי נהוג ביום ג לבחור את העובר היותר מתקדם.
עניתי על שאלה זו כי מישהיא כתבה שהרופא שלה מחזיר ביום 2 והיא בערב הולכת לאירוע, ואז לא הבנתי למה לא ביקשה ממנו לעשות אחרי עוד יום.
באופן כללי יש מקומות שגם מחזירים יום 4 או 5 אחרי השאיבה כדי לבחור עובר שהוא בהתפתחות הטובה יותר.
אפשר להחזיר אחרי יומיים עד חמישה ימים אחרי השאיבה, באופן כללי.
ברוב המחלקות בארץ כיום נהוג לההחזיר 3 ימים לאחר שאיבה .
במקומות לא מועטים מחזירים בלסטוציסט שזה עובר יום 5 מפותח..
כך שאם יש לך מסיבה ואת רוצה ללכת ללא חשש משתיה וריקודים תמיד אפשר להחזיר אחרי אותו ערב שאת לא רוצה הפסיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)