נמצאת בצומת דרכים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• נמצאת בצומת דרכים
    ליאת
    20/04/2013

שלום רב,
    אני נמצאת כרגע בצומת דרכים ודי אובדת עצות. אשמח לקבל את המלצתכם בכדי לדעת מה צריך ליהיות הצעד הבא שלי. להלן הסיפור שלי:
    הנני בת 41 עם פרופיל הורמונלי תקין, בעל עם זרע תקין + ילדה בת ארבע וחצי מהריון טבעי שקרה די מהר. מזה 3 שנים אנחנו מנסים להרות. עברתי 5 הזרעות ו-5 טיפולי IVF כאשר בטיפולים שאבו לי בממוצע 10 ביציות כל פעם ונוצרו 2-3 עוברים באיכות בינונית. מאז ההריון הראשון העלתי מאוד במשקל שכמובן גם יכול ליהיות גורם משפיע. לפני כשנה התחלתי דיאטה רצינית וירדתי 24 ק"ג כיום אני שוקלת 76 ק"ג עדיין צריכה להוריד 10 ק"ג להגיע ל- BMI תקין. בטיפול האחרון לאחר ירידת המשקל ייצרתי עובר אחד באיכות טובה מאוד (מתוך 6 ביציות בשלות) אך לצערי גם הוא לא נקלט.
    ביחידה בה אני מטופלת התבצע קונסוליום של הרופאים והם שלחו אותי לבדיקה גנטית בשם קריוטיפ היות והם הגיעו למסקנה שהסיפור שלי הוא eggfactor. כרגע אני מחכה לתוצאות הבדיקה.
    נאמר לי שאם הבדיקה תיהיה שלילית אז כנראה שאיכות הביציות לא משהו בגלל הגיל ולא בגלל אף גורם אחר.בנוסף, חשוב לי לציין כי אני נשאית של CF מוטציה W1282X (אני לא יודעת אם יש לזה קשר) וכמובן שבעלי אינו נשא של CF.
    שאלתי היא: לאור הסיפור שלי, מה המלצתכם בנדון? איך כדאי לי להמשיך?
    (במידה ותוצאות הבדיקה הגנטית שלילית)
    תודה רבה,
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמצאת בצומת דרכים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נמצאת בצומת דרכים - תגובה

פרופ` דוד בידר
    21/04/2013

צריך לעבור על התיק שלך עם כל הנתונים ולנסות לראות איזה פרוטוקולים היו ומה ניתן עוד לעשות.
    אני חושב שבדיקת הקריוטיפ שלך תהיה תקינה.
    יכול להיות שבמראה במיקרוסקופ או באיכות העוברים יש בעיה.
    תמיד קל להמליץ על תרומת ביציות אך במקרה שלך הייתי מנסה להגביל לעוד 3 טיפולים בפרוטוקולים אחרים ואז לאחר שלושת הניסיונות להחליט מה קורה.
    הייתי ממליץ לך לבחור מקום טיפולי אחר על מנת לקבל עוד מבט מרופאים במקומות אחרים לפני החלטה על המשך הדרך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו