שאלת פרוטוקולים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלת פרוטוקולים
    מישהי
    24/04/2013

שלום רב,
    אשמח להתייעץ איתכם לגבי שינוי פרוטוקול שהרופא שלי הציע.
    עד עכשיו עשיתי רק פרוטוקולים קצרים "סטנדרטיים", שבהם הזרקתי גונאל או מנופור מתחילת המחזור, והוספנו צטרוטייד בהמשך לפי הזקיק המוביל. הפרוטוקול הזה הניב אצלי היריון ולידה ב-IVF ראשון בגיל 39, ועוד היריון שהסתיים לצערי בהפלה, בגיל 40. מאז ניסינו אותו עוד ארבע פעמים, בינתיים ללא עוד היריון. היו בכל פעם 4-6 ביציות, ואחוז הפריות די גבוה.

הרופא שלי הציע לנסות פרוטוקול קצר אחר, שבו מזריקים מיום 2 למחזור גונאל/מנופור ודקא, וממשיכים עם הדקא כל יום עד הסוף (בלי צטרוטייד, כמובן). לטענתו זה עשוי להניב יותר ביציות.
    שאלותיי:
    1. מה דעתכם על פרוטוקול כזה -- בכלל, ובגיל 41 בפרט?
    2.אני בהחלט מעריכה את הניסיון לגוון, אבל מאחר שהפרוטוקול "הרגיל" הניב אצלי כבר שני היריונות בזמן קצר יחסית, אני תוהה אם בכלל נכון להחליף אותו, או להמשיך איתו עד ששוב יבוא העובר הנכון... אשמח לשמוע את דעתכם.
    תודה

אשמח לשמוע דעות.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלת פרוטוקולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלת פרוטוקולים - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    24/04/2013

כל מומחה פוריות מאמין בפרוטוקול "שלו".
    אני מאמין (וכך גם רבים בעולם), שהפרוטוקול הארוך עדיף, הן מבחינת מספר הביציות והן מבחינת איכותן. הרופא שלך מאמין בפרוטוקול הקצר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' משיח תודה, אשמח לעוד תגובות

מישהי
    25/04/2013

אתה בעצמך אומר הרי שלכל רופא העדפות שלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת פרוטוקולים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    25/04/2013

יש מקום בהחלט להסות פרוטוקול אחטרנטיבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו