האם יש דרך לצפות אם יהיה גירוי יתר?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם יש דרך לצפות אם יהיה גירוי יתר?
    רחלי
    25/04/2013

מנסיוני בטיפולים קודמים, כמות הביציות לא קבעה. דווקא כשהיה 7-8 ביציות היה גירוי קשה.
    הפעם רמת האסט' הכי נמוכה מכל הפעמים. (6,600 PMOL)
    ויש לי 15 זקיקים.
    כשהשאיבה עוד 4 ימים...

האם אני בסיכון לגירוי יתר?
    זה תהליך שקורה פתאום ואי אפשר לדעת עליו לפני?
    מה אפשר לקחת חוץ מדוסטינקס? (עשה לי נפילות בל"ד בצורה מוגזמת)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש דרך לצפות אם יהיה גירוי יתר? - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    25/04/2013

יש הרבה שיטות לצפות גרוי יתר וגם למנוע אותו: ראשית גרוי יתר שכיח בנשים עם שחלות פוליציסטיות. שנית, במהלך הטיפול מספר בזקיקים המתפתחים (כולל הקטנים) ורמת ה-E2 נותנים הערכה טובה על הסיכון וכן אם היות מצבים של גרוי יתר בעבר. ניתן למנוע גרוי יתר בודאות על ידי שמוש בפרוטוקול צטרוטייד ולהשרות ביוץ בדקפפטיל במקום אוביטרל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עם עבר של גירויי יתר בכל הטיפול

רחלי
    25/04/2013

בד"כ רמות האסט' גבוהות אצלי, וכמות הזקיקים גם היא.
    הפעם אכן קיבלתי פרוטוקול קצר וצטרוטייד, שכבר עכשיו אני רואה את השפעתו לטובה באופן משמעותי.
    אבל, רמות האסרטיול נכון להיום 6,600 PMOL,
    והשאיבה עוד 4 ימים.
    זה עשוי להגיע בהשוואה לטיפולים קודמים לסביבות 20,000.
    אלא אם הצטרוטייד מחולל ממש ניסים..

הרופא לא מעוניין לתת לי דקפפטיל כמבייץ ולכן אני שואלת על טיפול מניעתי לאחר שאיבה. כדוגמת דוסטינקס. איזה עוד אפשרויות יש? או שאין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עם עבר של גירויי יתר בכל הטיפול - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    25/04/2013

בתנאים אלו רצוי
    1.מתן דוסטינקס מיום השאיבה
    2.מתן מינון גבוה של פרוגסטרון
    3.מתן צטרוטיד גם חאחר השאיבה
    4.לשקול הקפאת עוברים ללא החזרה,לגדל עוברים לבלסטוציסטים ולהחזיר רק אחד כדי למנוע גירוי יתר שחלתי מאוחר בעקבות הריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מניעתי מאוחר.

רחלי
    25/04/2013

גירויי היתר מגיעים לי כיומיים אחרי החזרת העוברים.
    אני רוצה לקוות שהפעם יהיה איזה נס.
    הרופא לא עידכן אותי על שום טיפול מניעתי שאקבל כי המצב נראה לו בינתיים סביר. (אני חדשה אצלו)
    אם פתאום יומיים אחרי ההחזרה יתחיל גירוי רציני (עליה 7-9 ק"ג, שחלות פי 3-4 מהטבעי, המטוקריט בחריגה, כאבים וקושי בנשימה )
    אוכל להתחיל מיד עם הדוסטינקס או שכבר לא תהיה לו השפעה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מניעתי מאוחר. - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    25/04/2013

לא יזיק שתיקחי דוסטינקס מיום השאיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יזיק גם יזיק... כבר הזיק...

רחלי
    25/04/2013

בטיפול קודם לקחתי בפעם הראשונה דוסטינקס, הוא אומנם סייע בהפחתת תסמיני גירוי היתר, אבל גרם לי לנפילות פתאומיות שממש סיכנו אותי. אני בנאדם בריא בלי שום בעיות.
    הייתי הולכת ופתאום נופלת. בלי סחרחורת מוקדמת ובלי שום התראה. לאחר בירור הבנתי שזה מהדוסטינקס שגורם לנפילות פתאומיות בלחץ הדם (זה מופיע כתופעת לוואי בגליון הרפואי של המוצר). שאצלי ברגיל הוא 90/50 מקסימום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יזיק גם יזיק... כבר הזיק... - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    25/04/2013

אפשר להתגבר על זה במעבר הדרגתי ממצב ישיבה או שכיבה למצב עמידה כמו בכל מצב של prostatic hypotension ,וזה בטח עדיף על גירוי יתר שחלתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו