הדבקה בשתן

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הדבקה בשתן
    טל
    08/05/2013

הי רציתי לברר האם נכון כי הדבקות בחלילה סי אמ וי מילדים זה בעיקר על ידי הפרשות שתן? כלומר אם נוגעים בשתן של ילד ולא רוחצים ידיים לאחר מכן? (השאלה אן אכן זה נכוןשככה נעשית הדבקות או שמא על ידי רוק)תוד ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדבקה בשתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדבקה בשתן - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/05/2013

כיוון שהנגיף מועבר באמצעות מגע מיני, מומלץ לקיים יחסי מין בתקופת ההריון עם קונדום בלבד.

הפרשות כגון שתן ורוק, בעיקר של ילדים מתחת לגיל שש, מהוות מקור הדבקה עיקרי בנגיף. לפיכך:

יש להקפיד על רחיצה תכופה של הידיים עם סבון ומים, בעיקר לאחר החלפת חיתולים או ניקוי אף נוזל. נשים הרות שעובדות בגני ילדים ומעונות יום צריכות להקפיד על כך במיוחד.
    יש להימנע מלנשק ילדים מתחת לגיל שש באזור הפה או הלחי. כדאי להעדיף לנשק אותם על המצח.
    יש להימנע מלחלוק מזונות או שתייה ואף כלי אוכל ושתייה עם ילדים מתחת לגיל שש.
    במידה שבדיקות דם לנוגדנים נגד הנגיף מצביעות על הדבקה בעת האחרונה, מומלץ לדחות את הכניסה להריון בחצי שנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בהמשכ לתשובתך המפורטת

טל
    09/05/2013

אני תודה לאל בשסוע 19 מחר עם תאומים . אין לי נוגדנים לסי אמ וי. יש לי בהית ילד בן שנה וז8 שיהיה בריא. אני מקפידה על כל מה שאמאת ועדיין מתנהלת בחוסר שפיות לגבי הוירוס הזה. אני לא חולקת כלי אוכל ושוטפת ידיים וכו. אולם יש סיטואציה שחשוב לי לברר מולך, נניח הייתי בסופר וקניתי קופסת גבינה שלפני החזיק בה ילד שנניח לא שטף ידיו והיו בהן הפרשןת רוק, ולא יודעת אח חולה חלילה או לאו, ואז אני לקחתי את הקופסא הביתה, בפועל פתחתי את הקופסא יוצר מיממה לאחר הקניה אבל מן הסתם לא רחצתי את הקופסא עצמה לפני ושנגעתי בה לאכןל החזקתי גם פת לחם שאכלתי יחד עימה, האם הוירוס הזה אם חלילה ישנו שם על הקופסא מדבק יותר מיממה אחרי??? כלומר אפשר להיןת רגועה שגם אם ואם כעבטר יממה על החפץ זה נידף? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו