האם להמשיך או להשהות? דחוף

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם להמשיך או להשהות? דחוף
    אריאלה
    13/05/2013

שלום, יש לי שחלה פוליציסטית והעדר וסת ספונטני (בגלל bmi קצת נמוך 18.5).
    קיבלתי איקקלומין 50 מ״ג ובייצתי אבל בשל טעות של רופאת הנשים לא ידעתי זאת ולא קיימנו יחסים בזמן.
    בפעם השניה לקחתי 100 מ״ג אבל בשל טעות שלי (לקחתי יחד עם סיבים תזונתיים שספחו את הכדורים) לא היה ביוץ.
    בפעם השלישית לקחתי 50 מ״ג, היה ביוץ וסוף סוף קיימנו יחסים בזמן אבל לצערי קיבלתי עכשיו וסת ושום דבר לא תפס.
    היום קיבלנו תוצאות של בדיקת הזרע. הבדיקה תקינה למעט צמיגות גבוהה ומורפולוגיה של 2%. הבנתי שזה יכול להעיד על חוסר פוריות.
    אני מניחה שיש לחזור שוב על הבדיקה. אני אמורה להתחיל מחר סבב חדש של איקקלומין 100 מ״ג. האם להתחיל או לחכות לתוצאות הבירור כדי לא סתם לקחת טיפול מיותר...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להמשיך או להשהות? דחוף - תגובה

פרופ` דוד בידר
    13/05/2013

במצב שלך כדאי לקחת את הכדורים תוך כדי בדיקות אולטרה-סאונד שיכלול גודל הזקיקים בדיקת רירית רחם.
    כמו כן כדאי לתת אוביטרל לביוץ ולעשות הזרעה וללמוד על מצב הזרע.
    טיפול רק על ידי הכדורים ללא המעקב שכתבתי פחות יעיל.
    בכל אופן למרות שהמורפולוגיה נמוכה לדעתי אין בעיה בזרע.
    מה שקורה בנטילת הכדורים , שרירית הרחם יכולה להיות דקה, וכן גם ריר הצואר יכול להיות כזה יפגע בחדירות הזרע לכן עדיף הזרעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יערה
    13/05/2013

מן הסתם לא אספיק עד מחר להיות אצל הרופאה בשביל זריקות אז האם בכל זאת כדאי להמשיך באיקקלומין לבד?
    האם הוא צריך לחזור על בדיקת הזרע או ללכת לאורולוג?
    רירית הרחם בפעם הראשונה היתה 10 ובפעם האחרונה 7. האם זה מספיק טוב ללא זריקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    14/05/2013

הרירית בסדר.
    לא צריך אורולוג, כתבתי לך שאם זה רק המורפולוגיה והיתר תקין ,אז אין בעיה.
    צריך לבצע אולטרה סאונד לפני התחלת הכדורים כי יש גדילת ציסטות בעקבות הטיפול וצריך לבדוק האם הן נעלמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו