מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעקב לאחר החזרהמאיה18/05/2007
שלום רב,
ברצוני לדעת מה תדירות בדיקות הדם (בטא) שיש לבצע מרגע שהתקבלה בטא חיובית לאחר ההחזרה ועד לאולטרסאונד ראשון?
האם במקרה שההריון לא מתפתח כראוי יש משמעות לשלב שבו חלה עצירה/ירידה בבטא עבור טיפולים עתידיים? האם ניתן להסיק מכך או לאבחן בעיות מסוימות?
הרקע: IVF מס' 6 - 22.4 הוחזרו 3 עוברים, 3.5. בטא 26, 6.5. בטא 108 , 13.5 בטא 2098 . 17.5 אולטראסאונד- לא נצפה שק הריון בכלל - רירית רחם מעובה אבל ריקה. ברור שאם אלך לעשות בדיקת דם יסתבר שבטא ירדה. ברצוני לציין שהרופא שלי חשב שמיותר לחלוטין לעשות את הבדיקה של ה-13.5 - שאני סתם חסרת סבלנות ו"שאין סיבה שלא יהיה בסדר". והנה - הכל לא בסדר.
האם עליי לחכות שהבטא תתאפס? כמה זמן זה לוקח? כמה זמן אח"כ אקבל מחזור? יש משהו מיוחד שעלי לעשות לפני הטיפול הבא?
תודה מראש,
מאוכזבת ומתוסכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי19/05/2007אין כללים ברורים לגבי תדירות מעקב הבטא. נהוג לעקוב פעמים שלוש, לאחר שהתקבלה תשובה חיובית, בהפרש של יומים כדי לראות עליה טובה של הבטא. יש כאלה שימשיכו מעבר לזה . אני נוהג להפסיק את המעקב כאן ולהמתין עד בדיקת האולטרסאונד בשבוע 7 ( 5 שבועות מיום השאיבה ) אלא אם יש בעיות כמו דימום או כאבים.
אין משמעות לשלב שבו נעצרת עלית הבטא כאשר ההריון אינו תקין.
ולהריון האישי שלך. הייתי מצפה, כאשר הבטא היא מעל 1000, לראות שק הריון ברחם. העובדה שלא נראה שק חשודה להריון מחוץ לרחם. מצב כזה דורש מעקב קפדני ( של אולטרסאונד ובדיקות דם לראות שהבטא אכן יורדת כראוי) .
אם אכן מדובר בהריון רחמי לא תקין יעברו כ 4 שבועות מהתאפסות הבטא עד הופעת הוסת . לאחר חודש הפסקה תוכלי להתחיל בטיפול הבא.
האכזבה והתסכול מאד מובנים לי . אבל אל תתיאשי . מי שמתיאש לא מצליח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת באותו עניין
מאיה20/05/2007רציתי לדעת האם הישנות של מקרים כאלה, קרי עליה ונפילתה של בטא מבלי שייצפה שק הריון מצביעה על בעיה/כשל מסוים והאם יש טיפול ?
(חויתי תופעה זהה בנסיון להכנס להריון באופן טבעי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)