מעקב לאחר החזרה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מעקב לאחר החזרה
    מאיה
    18/05/2007

שלום רב,
    ברצוני לדעת מה תדירות בדיקות הדם (בטא) שיש לבצע מרגע שהתקבלה בטא חיובית לאחר ההחזרה ועד לאולטרסאונד ראשון?
    האם במקרה שההריון לא מתפתח כראוי יש משמעות לשלב שבו חלה עצירה/ירידה בבטא עבור טיפולים עתידיים? האם ניתן להסיק מכך או לאבחן בעיות מסוימות?
    הרקע: IVF מס' 6 - 22.4 הוחזרו 3 עוברים, 3.5. בטא 26, 6.5. בטא 108 , 13.5 בטא 2098 . 17.5 אולטראסאונד- לא נצפה שק הריון בכלל - רירית רחם מעובה אבל ריקה. ברור שאם אלך לעשות בדיקת דם יסתבר שבטא ירדה. ברצוני לציין שהרופא שלי חשב שמיותר לחלוטין לעשות את הבדיקה של ה-13.5 - שאני סתם חסרת סבלנות ו"שאין סיבה שלא יהיה בסדר". והנה - הכל לא בסדר.
    האם עליי לחכות שהבטא תתאפס? כמה זמן זה לוקח? כמה זמן אח"כ אקבל מחזור? יש משהו מיוחד שעלי לעשות לפני הטיפול הבא?
    תודה מראש,
    מאוכזבת ומתוסכלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעקב לאחר החזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום מאיה

ד''ר דוד ישי
    19/05/2007

אין כללים ברורים לגבי תדירות מעקב הבטא. נהוג לעקוב פעמים שלוש, לאחר שהתקבלה תשובה חיובית, בהפרש של יומים כדי לראות עליה טובה של הבטא. יש כאלה שימשיכו מעבר לזה . אני נוהג להפסיק את המעקב כאן ולהמתין עד בדיקת האולטרסאונד בשבוע 7 ( 5 שבועות מיום השאיבה ) אלא אם יש בעיות כמו דימום או כאבים.
    אין משמעות לשלב שבו נעצרת עלית הבטא כאשר ההריון אינו תקין.
    ולהריון האישי שלך. הייתי מצפה, כאשר הבטא היא מעל 1000, לראות שק הריון ברחם. העובדה שלא נראה שק חשודה להריון מחוץ לרחם. מצב כזה דורש מעקב קפדני ( של אולטרסאונד ובדיקות דם לראות שהבטא אכן יורדת כראוי) .
    אם אכן מדובר בהריון רחמי לא תקין יעברו כ 4 שבועות מהתאפסות הבטא עד הופעת הוסת . לאחר חודש הפסקה תוכלי להתחיל בטיפול הבא.
    האכזבה והתסכול מאד מובנים לי . אבל אל תתיאשי . מי שמתיאש לא מצליח.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת באותו עניין

מאיה
    20/05/2007

רציתי לדעת האם הישנות של מקרים כאלה, קרי עליה ונפילתה של בטא מבלי שייצפה שק הריון מצביעה על בעיה/כשל מסוים והאם יש טיפול ?

(חויתי תופעה זהה בנסיון להכנס להריון באופן טבעי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו