מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- IVF חירוםשואלת17/05/2013
שלום לרופאים הנכבדים ותודה על נכונותכם לענות על השאלות שלנו.
אני מטופלת בפיורגון, זה טיפול לקראת ההזרעה השלישית שלי (הראשונה עם איקקלומין והשנייה גם עם פיורגון).
בהזרעה הראשונה קיבלתי 4 ימים 75 יחידות ולא הייתה תגובה כלל (E2 כמו בתחילת המחזור), לאחר מכן המינון הועלה ל125 לעוד 4 ימים והE2 עלה רק ל212 והרופא העלה את המינון ל150 יחידות ולאחר יומיים הE2 עלה ל1600, נצפו זקיקים רבים מאד, מתוכם לפחות כ4 גדולים , הזרקתי עוד יומיים והE2 היה 6900 , זה היה ביום ההזרעה.. לביוץ הזרקתי 2 דקפפטיל קצר. ההזרעה בוצעה למרות ריבוי הזקיקים והיא נכשלה.
בטיפול הנוכחי הרופא ניסה להיות יותר זהיר עקב התגובה הקודמת, התחלנו מ4 ימים 75 יחידות - ללא תגובה, 7 ימים של 100 יחידות - עלייה מאד קטנה בE2, כעת הרופא העלה את המינון שוב ל150 יחידות ויש לי מעקב ביום שני.
אני מאמינה שגוף האישה לא משתנה בצורה מאד דרסטית מחודש לחודש, ולכן יש לי הרגשה שהתוצאה תהיה כמו בחודש הקודם - ריבוי זקיקים. אני רוצה לבדוק עמכם מה הנוהל של IVF חירום , האם אני יכולה לבקש לבצע את ההליך אם שוב יהיו לי 4-7 זקיקים והאסטרדיול גבוה , האם זה משהו מקובל וכיצד התהליך עובד מבחינת הפרוצדורה הביורוקרטית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF חירום - תגובה
פרופ' שחר קול18/05/2013הרופא המטפל אמור למלא בקשה לטיפול ב - IVF.
יש להדגיש כי התגובה של הגורמים המאשרים בקופות השונות היא לאחר מספר ימי עבודה, וזה עלול להיות מאוחר.
אפשר לשקול להעלות בזהירות המינון מ - 100 ל - 125 , כדי להימנע מתגובת יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
IVF חירום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2013מרינה שלום
השראת ביוץ במקרה שלך חיבת להיות תהליך מבוקר מאוד ,והגישה הטיפולית דוגלת במה שקרוי chronic low dose עד להגעה למינון האופטימלי כדי למנוע ריבוי זקיקים,לכן עלייך להתאזר בסבלנות,אכן עם לא תהייה ברירה על הרופא שלך יהייה לשקול מה שקרוי rescue IVF שאותו מבצעים ביחידה להפריה חוץ גופית כשמולאו כל התנאים מבחינת הבדיקות שעל בני הזוג לעבור ואישורים המתאימים של הקופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - המשך שאלה
שואלת18/05/2013תודה על המענה.. סבלנות דווקא יש לי ולא לחצתי על הרופא להעלות את המינון, אבל כנראה שהוא החליט להעלות בכל זאת ומיום חמישי אני כבר מזריקה 150 יחידות. האם לדעתך יועיל לבצע בדיקות דם מחר במקום ביום שני על מנת להשאיר מספיק זמן לקבלת האישור לivf חירום? בנוסף, האם על בן זוגי לבצע גם בדיקות להפטיטיס וכל שאר המחלות בשביל לקבל את האישור? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה - המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/05/2013לטימי כדאי שתבצעי בדיקה מחר.
אכן את ובעלך נדרשים לכל הבדיקות הזיהומיות(כולל איידס ו׳ הפטיטיס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
שואלת18/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)