IVF חירום

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• IVF חירום
    שואלת
    17/05/2013

שלום לרופאים הנכבדים ותודה על נכונותכם לענות על השאלות שלנו.
    אני מטופלת בפיורגון, זה טיפול לקראת ההזרעה השלישית שלי (הראשונה עם איקקלומין והשנייה גם עם פיורגון).

בהזרעה הראשונה קיבלתי 4 ימים 75 יחידות ולא הייתה תגובה כלל (E2 כמו בתחילת המחזור), לאחר מכן המינון הועלה ל125 לעוד 4 ימים והE2 עלה רק ל212 והרופא העלה את המינון ל150 יחידות ולאחר יומיים הE2 עלה ל1600, נצפו זקיקים רבים מאד, מתוכם לפחות כ4 גדולים , הזרקתי עוד יומיים והE2 היה 6900 , זה היה ביום ההזרעה.. לביוץ הזרקתי 2 דקפפטיל קצר. ההזרעה בוצעה למרות ריבוי הזקיקים והיא נכשלה.

בטיפול הנוכחי הרופא ניסה להיות יותר זהיר עקב התגובה הקודמת, התחלנו מ4 ימים 75 יחידות - ללא תגובה, 7 ימים של 100 יחידות - עלייה מאד קטנה בE2, כעת הרופא העלה את המינון שוב ל150 יחידות ויש לי מעקב ביום שני.

אני מאמינה שגוף האישה לא משתנה בצורה מאד דרסטית מחודש לחודש, ולכן יש לי הרגשה שהתוצאה תהיה כמו בחודש הקודם - ריבוי זקיקים. אני רוצה לבדוק עמכם מה הנוהל של IVF חירום , האם אני יכולה לבקש לבצע את ההליך אם שוב יהיו לי 4-7 זקיקים והאסטרדיול גבוה , האם זה משהו מקובל וכיצד התהליך עובד מבחינת הפרוצדורה הביורוקרטית?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    IVF חירום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• IVF חירום - תגובה

פרופ' שחר קול
    18/05/2013

הרופא המטפל אמור למלא בקשה לטיפול ב - IVF.
    יש להדגיש כי התגובה של הגורמים המאשרים בקופות השונות היא לאחר מספר ימי עבודה, וזה עלול להיות מאוחר.
    אפשר לשקול להעלות בזהירות המינון מ - 100 ל - 125 , כדי להימנע מתגובת יתר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVF חירום - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/05/2013

מרינה שלום
    השראת ביוץ במקרה שלך חיבת להיות תהליך מבוקר מאוד ,והגישה הטיפולית דוגלת במה שקרוי chronic low dose עד להגעה למינון האופטימלי כדי למנוע ריבוי זקיקים,לכן עלייך להתאזר בסבלנות,אכן עם לא תהייה ברירה על הרופא שלך יהייה לשקול מה שקרוי rescue IVF שאותו מבצעים ביחידה להפריה חוץ גופית כשמולאו כל התנאים מבחינת הבדיקות שעל בני הזוג לעבור ואישורים המתאימים של הקופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - המשך שאלה

שואלת
    18/05/2013

תודה על המענה.. סבלנות דווקא יש לי ולא לחצתי על הרופא להעלות את המינון, אבל כנראה שהוא החליט להעלות בכל זאת ומיום חמישי אני כבר מזריקה 150 יחידות. האם לדעתך יועיל לבצע בדיקות דם מחר במקום ביום שני על מנת להשאיר מספיק זמן לקבלת האישור לivf חירום? בנוסף, האם על בן זוגי לבצע גם בדיקות להפטיטיס וכל שאר המחלות בשביל לקבל את האישור? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - המשך שאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/05/2013

לטימי כדאי שתבצעי בדיקה מחר.
    אכן את ובעלך נדרשים לכל הבדיקות הזיהומיות(כולל איידס ו׳ הפטיטיס)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!

שואלת
    18/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו