שחלות פוליציסטיות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות
    לירז
    19/05/2007

שלום רב,

לפני כשנה אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות והמשכתי לקחת כרגיל גלולות. לפני כחודשיים הפסקתי על מנת לנסות להרות. באולטראסאונד שעשיתי (מעקב אחר הציסטה) התברר שבשחלה שהיתה תקינה הופיעה ציסטה.
    אבקש את עזרתך בפיענוח התשובה:
    גודל רחם 52X32 מ"מ, רקמת רחם תקין, רירית רחם בעובי 9.3 מ"מ סדירה, הד קו אמצע, דוגלס: מעט נוזל.
    שחלה ימנית גודל 22X29 מ"מ, מבנה: מס' זקיקים קטנים, ממצא: בתוכה נצפה מבנה ציסטי הטרוגני בגודל 16X14מ"מ.
    שחלה שמאלית גודל 30X43 מ"מ, מבנה: מס' זקיקים קטני, ממצא: בתוכה נצפה מבנה ציסטי צלול בגודל 27X31 מ"מ.
    האם עליי להסיק מכך שלא אצליח להרות באופן טבעי מאחר ושתי השחלות לא בסדר?
    תור לרופא יהיה רק בעוד כחודש ואני לא יכולה להמתין עד אז.
    אבקש את עזרתך הדחופה.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לילי

ד''ר דוד ישי
    19/05/2007

הממצא בשחלה השמאלית נשמע לי כמו ציסטה אם כי לא ניתן לשלול שמדובר בזקיק מעט גדול מהרגיל. הייתי אומר שיש סיכוי שתהרי החודש אבל הוא לא גבוה.
    בסה"כ נכון להגיד שקרוב לודאי ( אם אכן יש לך שחלות פוליציסטיות עם מחזור מאד לא סדיר ) תזדקקי לעזרה בביוץ כדי להרות. ואם אכן זה המצב אצלך אל תמתיני וגשי לרופא מומחה לפוריות לטיפול.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו