הידבקות ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הידבקות ברחם
    אלמוג
    18/03/2008

אני בת-34 , לא מתגוררת בארץ. זה למעלה מ-6 חודשים שאני נמצאת בטיפול פוריות. אני אנסה לתמצת את הבעיה שלי בכמה נקודות:
    - קיבלתי מחזור באופן טבעי בחיי אולי 4 פעמים כל השאר זה עם גלולות
    - לפני כ-6 שנים עברתי גרידה (הריון לא רצוי) בשבוע ה-12 להריון

במסגרת טיפולי הפוריות עברתי את כל הבדיקות האפשריות, והתחלתי בטיפול הורמונלי לסידור המחזור ולעיבוי רירית הרחם שלי שהייתה מאוד דקה, לאחר תקופה של 3 חודשים בה לא נקלט הריון הוחלט לבצע צילום רחם, ומהצילום התברר כי אני סובלת מהידבקות ברחם (אני מניחה שזה תוצאה של ההפלה שעברתי כאמור). נידרשתי לעשות מקרוסקופיה ע"מ להסיר את ההדבקות. ולאחר כחודש חזרתי שוב לטיפולי הפוריות שלא העלו דבר אבל רירית הרחם התעבתה משמעותית למה שהייתה בהתחלה (אני מצטערת שאין ברשותי נתונים מדוייקים על עובי הרירית, אבל תגובת הרופאה שלי הייתה נלהבת במיוחד והיא טענה שזה חדשות מאוד טובות) לאחר שלושה חודשים נוספים נתבקשתי לעבור שוב מקרוסקופיה בטענה כי ההדבקות ברחם חזרה... בפעם השניה של הסרת ההידבקות נשארתי עם טבעת למשך חודש וחצי. בטענה שזה אולי ימנע הידבקות חוזרת.

שאלותי הם: (אני מצטערת על ריבוי הטקסט)
    1. האם כל הידבקות ברחם הינה "תסמונת אשרמן"?
    2. האם זה שהרירית שלי התעבתה זה אומר שכל טיפול היא חוזרת למצב הקודם שלה וצריך שוב לעבוד על העובי שלה או שברגע שהיא מתעבה זה מצב שנשאר?
    3. האם יש לי סיכוי להרות, על אף הידבקות ברחם.

אני מודה לך מראש על תשובתך בעניין.
    כמו שכבר אמרתי אני שוהה בחול ומקבלת טיפול רפואי מקומי, אין לי את השפה להבין כאן את הכל, והכלי היחיד שאני יכולה להיעזר בו מכאן זה האינטרנט!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידבקות ברחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלמוג שלום

פרופ' שחר קול
    19/03/2008

הידבקויות ברחם - מקובל להשתמש במונח "אשרמן".
    השם עצמו - לא ממש חשוב.
    מטרת הטיפול היא לנקות הרחם מהידבקויות, עד כמה שניתן, ולהשיג חלל רחם תקין.
    אם תושג מטרה זו יש סיכוי טוב להשיג הריון.
    בהצלחה בהמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו