מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון או הפלה?ל25/05/2013
אני אחרי יותר משנה של ניסיונות להיכנס להריון שהתחילו בניסיונות טבעיים אחרי הפסקת גלולות (ואז היו בעיות עם אורך המחזור והופעת הביוץ) והמשיכו ללקיחת הורמונים ו3 סבבי הזרעה שלא צלחו.
עשיתי צילום רחם שיצא תקין בדיקות דם ובדיקות זרע לבעלי שיצאו גם תקין.
וכעיקרון אנחנו כרגע לא מוגדרים תחת שום בעית פיריון.
החלטתי לעשות הפסקה כבר חודש שעבר ולפי ההרגשה הכללית הגוף שלי דיי תפקד חודש שעבר כאילו אני עדין על הורמונים והרגשתי ביוץ בדיוק שבועיים אחרי וצפיתי מחזור שבועיים לאחר מכן.
ואכן הופיע לי יום קודם ליום המשוער למחזור הפרשה כהה ושריד דם קטן בדיוק כמו שקרה לי כשהייתי עם הורמונים והזרעות, ויום למחרת היה מגיע המחזור.
באותו יום טסנו לחו"ל והרגשתי כאבי מחזור. אבל המחזור לא הגיע למרות ההפרשה הדמית הקלה שהייתה ביום ראשון. וקיבלתי רק בשישי. בשבת הרגשתי כל כך רע שכבר רצנו למיון (שהיה חוויה לא הכי נעימה בארץ זרה) נאמר לי שאין סימן להריון וגם דיממתי הרבה. לדעתי עברתי הפלה טבעית מאחר ובאותו שבוע שהיינו בחו"ל טיילנו והלכנו הרבה, סחבתי מזוודה כבדה יום קודם לכן והתעייפתי...
חזרתי לארץ ועשיתי בדיקת אולטרא סאונד שיצאה תקינה ובדיקת דם שיצאה שלילית להריון והחלטתי החודש לא לצפות לכלום עד לתור אצל רופא מומחה חדש שקבעתי.
אך אתמול היה בדיוק 4 שבועות מאז המחזור בחו"ל וקיימנו יחסים במועד המשוער לביוץ. וביום חמישי בלילה שוב מצאתי הפרשה חומה עם שריד דם ומאז כל אתמול והיום אין מחזור.
אני מאוד מפחדת שזה בדיוק מה שקרה לי חודש שעבר ובעוד כמה ימים המחזור כן יגיע למרות שאני יודעת שהפרשה חומה ודם לא טרי במועד המחזור יכול להעיד על השתרשות להריון.
האם התופעה הזו של טיפה דם כמה ימים לפני המחזור היא תופעה שכיחה? ומה יכולה להיות הבעיה?
אני מפחדת מלשמוח מזה שעדין לא קיבלתי ולא יודעת אם התופעה הזאת תקינה או לא. ואם אכן מדובר בהפלה איך ניתן לזהות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון או הפלה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/05/2013הפשוט ביותר לבצע בדיקת דם להריון ובמידה וחיובי לתת טיפול הורמונלי תומך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להתנהל מעכשיו?
ל26/05/2013עשיתי בדיקה ביתית הבוקר ויצא קו נוסף מאוד בהיר (אבל קו זה קו:)
והלכתי לעשות בדיקת דם בנוסף שאת התוצאות אני אקבל בצהרים.
אני אשמח לקבל חוות דעת והמלצה אם במידה והתוצאה חיובית מה מומלץ לי לקחת על כל מקרה שיכול לתמוך בהריון, מאחר שחודש שעבר לא נבדק לעומק כי הייתי בחו"ל ואני מסתמכת רק על תחושות שחוויתי ומאוד מפחדת שהן יחזרו על עצמן החודש.
הרופאת נשים שלי בחו"ל ואחת הסיבות שהפסקתי את הטיפולים בחודשיים האלו היו בגלל הרופא פיריון, ולכן אשמח לחוות דעת נוספת. (ידוע לי שאין אפשרות לתת חוות דעת מדוייקת על סמך התכתבות בלבד- ובכול זאת כי אין לי רופא זמין....).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך להתנהל מעכשיו? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/05/2013במידה ותתקבל תשובה חיובית בבדיקת הדם יהייה צורך לבצע מעקב אחרי עליית ערכי ההיטה(ההריון) ולראות אם הם עומדים בקריטריונים התקינים ולהוסיף תכשירי פרוגסטרון ע"י נרות או זריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)