מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוליפ בזמן הריוןטלי20/03/2008
לרופאים היקרים שלום רב,
לפני שנה עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת פוליפ מהרחם. אחרי שלושה ניסיונות IVF אני בהריון שבוע 11. כעת באולטרה-סאונד שוב נראה פוליפ גדול. הרופא שהוא מומחה אולטרה-סאונד אמר לי שאינו יכול להביע דעה שכן עלי לדבר עם הרופא שלי, אך הוא נמצא בחו"ל עד שבוע הבא. האם פוליפ "גדול" מסוכן להריון? האם יש דרך לטפל בו בעודי בהריון? מה הסיכוי שלי לעבור את ההיריון בשלום אם לא יעשה כלום? ברצוני להוסיף כי עם או בלי קשר לכך, יש לי דימומים והכתמות לסירוגין מאז שבוע 6 ועד עתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
פרופ' שחר קול20/03/2008חייבים לוודא מיקום ומרקם מדויקים של הממצא.
לא ברור על סמך מה נקבע שמדובר ב"פוליפ".
אם מדובר בממצא תוך רחמי (שטיבו אינו ברור) אין מקום להתערבות כירורגית תוך רחמית בשלב זה.
מציע מעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להתיחסותך
טלי21/03/2008תודה לך. כתוב: ממצא היפראקוגני 64X38 מ"מ בעל דחיסות גבוהה וגבולות בלתי סדירים בחלל הרחם... (שתי מילים בלועזית שאיני מבינה את הכתב) ...שינויים מטפלסטיים. דוחק את שק ההריון לכוון הדורסלי. חשד לפוליפ אמצומריאלי או גוש בהליך תופס מקום. עולה חשד לרקמה בעלת קצב התחלקות מואץ שכן לא נראה בסריקה האחרונה מתאריך 3/3/08 (הוסתר ע"י השק?).
אשמח להתיחסותך! הרופא שלי חוזר בסוף השבוע הבא. האם לחכות לו? האם יש מקום לדאגה לגבי ההריון? האם עלול לגורם לי להפלה חס וחלילה? תודה לך על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא
פרופ' שחר קול21/03/2008הממצא המתואר הינו חריג בהריון, ודורש המשך ברור.
אפשר להמתין שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
טלי21/03/2008סליחה על הבורות אבל אם הרופא שלי יחשוב שצריך להוציא את הפוליפ, האם יש אפשרות לעשות זאת ועדיין לשמור על ההריון? ועוד שאלה קטנה: האם הרופא שלי, שהוא רופא פוריות הוא בכלל המומחה הנכון לעסוק בענין? תודה רבה על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול22/03/2008כריתת פוליפ רחמי עלולה לסכן את ההריון.
אני משוכנע שרופאך יידע להחליט ההחלטות הנכונות, וכן להתייעץ עם מומחים אחרים אם מדובר בממצאים חריגים או נדירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' קול תודה רבה! עוד 2 שאלת בבקשה
טלי24/03/2008תודה רבה לך על תשובותיך. בגלל שהדימום התגבר הלכנו ביום שישי לרופא הנשים הישן שלי והוא אמר שהפוליפ גדל מאז הבדיקה הקודמת והוא ממליץ לעשות היום או מחר ביופסיה ולשלוח למעבדה ומציע לא לחכות לרופא הפוריות שלי. הוא הסביר לנו שאפשר לעשות זאת על ידי אנדוסקופיה או היסטרוסקופיה ושניהם יסכנו את ההריון במידה זו או אחרת. השאלות שלי: האם גם אתה סבור שכדאי בכלל לעשות את הבדיקות האלה ולסכן את ההריון? הבנתי ממך שלדעתך מספיק מעקב בשלב זה, וכמובן שהיינו מעדיפים את האפשרות הזו. שאלה שנייה: אם צריך בכל זאת את הבדיקה מה עדיף: אנדוסקופיה או היסטרוסקופיה? אנחנו מאד לחוצים בגלל שהיה קשה מאד להשיג את ההריון הזה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול24/03/2008אנדוסקופיה והיסטרוסקופיה - אחד הם.
המקרה חריג, מציע התייעצות נוספת, עדיף במסגרת בי"ח ציבורי גדול.
קשה מאוד לייעץ בלי לראות "בעיניים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וסליחה על הנדנוד
טלי24/03/2008סליחה שמדנדנדת אבל אנחנו קצת מבולבלים. אתה מתכוון שעכשיו נלך לבית חולים גדול? אתה מציע שנלך פשוט לאיכילוב למשל? למיון? האם יש מומחה שמתעסק עם פוליפים או פוליפים בהריון? לטענת רופא הנשים שלנו הפוליפ כבר לוחץ על העובר ומסכן אותו. האם ידוע לך על מישהו שמתמחה בדברים האלה ויכול לראות אותנו בבית חולים גדול באיזור תל אביב או דרומה? תודה רבה.
פרופ' שחר קול24/03/2008בדיוק.
על פניו מדובר במקרה חריג, לכן אני סבור שדיון ע"י הרופאים המומחים במח' נשים באיכילוב עשוי להביא להחלטה הטובה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' קול: תודה רבה על העזרה והיעוץ!
טלי24/03/2008תודה רבה על הסבלנות הרבה והייעוץ. נפעל בעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)