ציסטה בשחלה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ציסטה בשחלה
    לולה
    10/06/2013

שלום,
    בת 32. רוצה להרות. מחזור לא סדיר עשיתי החודש מעקב זקיקים בפעם הראשונה, ללא תרופות. לא נצפה זקיק מוביל (לאחר כמה בדיקות נצפה זקיק אחד בגודל 10מ״מ). בסביבות יום 35 התגלתה באותה שחלה ציסטה צלולה בגודל 3 ס״מ. ללא נוזל בדונגלס. רירית 7 מ״מ.
    הרופא שלי אמר שאין צורך לטפל או לעקוב.
    עכשיו, מספר ימים אחרי (יום 40 בערך), התחילו לי הכתמות דם, כבר מספר ימים. אני קצת מודאגת, מעולם לא היו לי כאלה.
    מה זה יכול להיות? צריך לחזור לרופא?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשחלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בשחלה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    11/06/2013

הציסטה הצלולה זה, כנראה, הגופיף הצהוב, כלומר זקיק שעבר ביוץ וההחתמות זה הוסת.
    היית צריכה במקביל לעשות בדיקות דם הורמונליות כדי לראות שהתהליך של הביוץ התרחש כמצופה.
    המעקב שעשית הוא חסר נתונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלת המשך

לולה
    11/06/2013

תודה על התשובה.
    חשבתי שאין סיכוי גדול שהיה ביוץ בגלל שהציסטה צלולה ולא היה נוזל בדונגלס (למרות שיש לי תופעות של אחרי ביוץ...)
    אני לא חושבת שמה שיש לי זה וסת. אין סיכוי שהדימום הוא מהציסטה?
    אם היה ביוץ, הוא היה כנראה לפני קצת יותר משבוע. יש טעם עדיין לעשות בדיקת דם? יש לי הפניה לפרוגסטרון. כדאי לחזור לרופא לבקש עוד משהו או שזה יתן אינדיקציה טובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלת המשך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    11/06/2013

מה שצריך לעשות זה לחכות לוסת ולהתחיל בטיפולי גורמי ביוץ או לכשות מעקב מחזור טבעי כמו שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו