החזרת עוברים. אשמח לתשובה במהרה.

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• החזרת עוברים. אשמח לתשובה במהרה.
    אני
    19/06/2013

שלום רב,
    יש לי שאלה חשובה. האם יום החזרת העוברים הוא קריטי?
    אני בת 39. עשו לי שאיבה של 10 זקיקים ביום שלישי ב-8 בבוקר.
    הודיעו לי עכשיו שהופרו 6 עוברים וההחזרה מתוכננת ליום שישי (שעה סופית יאמרו לי מחר).
    האם משנה מתי מחזירים את העוברים?
    קראתי פעם שעדיף להחזיר אחרי יומיים עוברים כוון שהמקום האידיאלי מבחינתם להתפתחות הוא ברחם. האם זה זה נכון? האם שווה לי לנסות לדבר עם הרופא שלי ולהקדים את ההחזרה?
    אודה לתשובתכם במהרה.
    אני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החזרת עוברים. אשמח לתשובה במהרה. - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    19/06/2013

אדרבא החזרה ביום 3 תאפשר בחירה סלקטיבית יותר של העוברים שהתפתחו טוב יותר וכמובן בהתחשב בגילך ניתן לשקול גם ביצוע הנצה המבוצעת ביום 3

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה-מה זה הנצה

אני
    19/06/2013

מה זה אומר הנצה? האם כדאי לבקש לעשות זאת? זה מסוכן?
    אשמח למעט הסבר בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאשכנזי. דחוף!!!

אני
    19/06/2013

דיברתי עכשיו עם הרופא שלי והוא אמר לי שכוון שהוא בחו"ל פרופ' אשכנזי יעשה לי את ההחזרה. אשמח מאד שתדונו לפני כן על המקרה שלי האם כדאי אם בכלל לעשות הנצה, ושתסביר לי מה זה אומר בדיוק ומדוע צריך לעשות זאת. בכל מקרה אני רוצה להחזיר 3 עוברים כוון שאני מעוניינת ב-2 ילדים (תאומים מבחינתי זה אידיאלי). לכן אשמח להחזרה של 3 עוברים.
    הרבה תודה,
    אני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאשכנזי. דחוף!!! - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    19/06/2013

Assisted Hatching או ASH או הנצה בעברית, היא פעולה שבה מבוצע במעבדה חור קטן במעטפת הביצית, בעזרת קרן לייזר או חומר מיוחד שממיס את המעטפת. אחד התנאים שנדרשים לשם השרשת הביצית המופרית הינה בקיעה מהמעטפת שמקיפה אותה ונקראת "הקרום השקוף" (זונה פלוצידה). לעתים המעטפת קשיחה יחסית והתופעה שכיחה במיוחד בגיל מתקדם. אחת הדרכים לטפל בבעיה זו הינה "עזרה להנצה המתבצעת בעזרת מיקרומניפולציה, כלומר פעולה שנעשית במעבדה תחת המיקרוסקופ. בפעולה זו מבקיעים בעזרת חומר מיוחד חור במעטפת והדבר מסייע בידי הביצית המופרית להשתחרר מהמעטפת. יתרון נוסף הוא אפשרות לשאוב ולהסיר בעד החור שנוצר שברים (חלקיקים זעירים) שנוצרו בתוך תאי העובר הצעיר. קיימת גם טענה שבזכות החור שיצרנו במעטפת מושג קשר טוב יותר בין העובר הצעיר ורירית הרחם, דבר שמסייע להבטיח השרשה מוצלחת ברחם. הפעולה משפרת את סיכויי ההריון באותן נשים להם היא מתאימה, בעיקר נשים בנות 40 שנה ויותר עם מעטפת עבה וקשיחה או בנשים עם כשלונול חוזרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו