מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקיקים ללא ביציותאילנית ש28/06/2013
שלום לרופאים היקרים ותודה !
לאחר הזרקת ELONVA ולאחריה הזרקה של 75x2 מונגון (יום אחד) + יומיים אורגלוטרן, אוביטרל ושאיבה הבוקר (שישי)
בUS לפני יומיים נצפו 14 זקיקים בגדלים של 14-18.
הבוקר בשאיבה 0 !! ביציות !
אכזבה קשה ומתסכלת.
מציינת שבשני הIVF האחרונים, הזרקת מונגון ו6 ביציות כל פעם, 3 הפריות ועוברים מצויינים - ללא הריון.
בשאיבה הראשונה, פיורגון, 3 זקיקים וללא ביציות.
הרופא ניסה את הELONVA,בכדי לנסות להשיג יותר ביציות ע"מ שיהיו מוקפאים.
המטרה נכשלה בענק.
מה עושים ? הייתי שמחה להבין הסבר למצב כזה.
(בבי"ח לקחו בדיקת דם...בכדי לבדוק אם הזרקתי אוביטרל....)
אני רגע לפני 40...
תודה ושבת שלום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים ללא ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/201314 זקיקים זוהי כמות לא מבוטלת .
לא ציינת את רמות ה E2 ורמות הפרוגסטרון, או שהיה ביוץ או שלא פעל האוביטרל או שלא לקחת אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל - המשך זקיקים ללא ביציות
אילנית ש29/06/2013תודה על התשובה המהירה
בדיקת הדם האחרונה הראתה - e2- 5600 ,p- 1.27 ,LH-1.32
אכן,נעשתה לי בדיקת דם לאחר השאיבה בכדי לבדוק את נושא האוביטרל....והיה קצת מעליב שנאמר לי שאולי לא הזרקתי...או שהזרקתי משהו אחר. הבנתי שייתכן ואולי היתה בעיה בתוקף.
האם נושא האוביטרל הוא עיקר הבעיה במקרה כזה ? או שאולי עיתוי השאיבה ?,סוג התרופה ? בעיה אחרת אצלי ?
תודה רבה על המענה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל - המשך זקיקים ללא ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/2013אם הזרקת 36 לפני היו צריכים למצוא ביציות כי בדיקות הדם בסדר, לכן או שלא הוזרק האוביטרל או שהייתה בעיה בתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים ללא ביציות - תגובה
פרופ' שלמה משיח29/06/2013זה באמת ארוע מצער מאד שלא צריך לקרות. בעבר דברו על ״תסמונת הזקיקים הריקים״. אני והמחקרים הגענו להפמסקנה שזה נובע מאי פעילות של ה-hcg: ההורמון הפעיל שבאוביטרל ושמטרתו להבשיל סופית את הביציות ולגרום לכך שהן תהיינה זמינות בשאיבה.
אישית, אני מאד נגד האלאונבה כי אני אוהב לשלוט כל יום במינון ולהתאימו לתגובותיה של האישה, ובאלאונבה אתה חסר שליטה לשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
אילנית ש29/06/2013תודה רבה על המענה, אני לאט מתחילה להבין ולהפנים.
יש לי רק עוד 3 שאלות ...
ב
הנחה שאני בטוחה שהזרקתי אוביטרל! (למרות שהאחות בבי"ח הצליחה לערער את בטחוני...)
מה התוצאה שאמורה להתקבל בבדיקת הדם שנלקחה ממני לאחר השאיבה ?
ואם הבעיה בזריקה...אז מה עושים ? (בעיקר בכדי למנוע הישנות של מקרים דומים אצלי וכמובן אצל אחרות...)
הרופא אמר לי שנעשה חודש הפסקה. אני מציינת שעשיתי מחזורי טיפול צמודים לאחר בטא שלילית.
במקרה כזה, משהו יכול לשנות ולמנוע מחזור טיפול נוסף לאחר קבלת המחזור ?
האם פרוטוקול ארוך יכול להיות פתרון אצלי ?, זאת בידיעה שגם במחזורי IVF אחרים לרוב נצפו אצלי 12 זקיקים וכמות הביציות שנשאבה היתה חצי.
תודה רבה
מאוד מעריכה שאתה מפנה זמן ועונה לשאלותינו
שבת שלום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/2013בבדיקת דם בודקים רמת HCG ואם הוא לא קיים אז לא הוזרק.
זה בדרך כלל לא קורה אלא לעיתים נדירות.
בשלב זה יש לחכות לראות האם החומר הוזרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור משיח
אילנית ש30/06/2013תודה על התגובה
היום הגיעו תוצאות בדיקת הדם שנלקחה ממני לאחר השאיבה
בטא 126...כלומר הזרקתי את האוביטרל והוא כנראה היה תקין...
יש לך הסבר למה קרה ??
תודה !!
(בעברי 2 שאיבות לאחר פרוטוקול עם מונגון בכל שאיבה נשאבו 6 ביציות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)