לד"ר שחר קול

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לד"ר שחר קול
    נטלי
    02/07/2013

שלום ד"ר קול,

אנא עזור לי ליישב מחלוקת. אני טוענת שלא ידוע על מקרה בארץ (ואולי בעולם המערבי?) שאשה מעל גיל 45 ילדה תאומים מהביציות שלה.
    חברתי זה מכבר עבר את הגיל הזה ורוצה לעשות כמה נסיונות IVF פרטיות לפני שהיא עוברת לתרומת ביצית. כשאני אומרת לה (בעדינות) שאין סיכוי בכלל ועדיף לחסוך על הכספים לצורך תרומה, היא אומרת לי שהיא בטוחה ששמעה על מקרה כזה. היא גם אומרת שכנראה האשה טופלה על ידך או איכשהו היית מעורב (אולי היא טופלה במחלקה בה אתה עובד בבי"ח).

עכשו ברור לי כמובן שהסיכוי בתרומה הרבה יותר גבוה והסיכוי מביציות בנות מעל 45 הוא כמעט אפסי, אבל האם באמת אתה מכיר מקרה כזה של אשה מעל גיל 45 שהרתה מביציות שלה וילדה תאומים?

אראה את תשובתך גם לחברתי.

תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר שחר קול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר שחר קול - תגובה

פרופ' שחר קול
    02/07/2013

בוודאי שהיו נשים מעל גיל 45 שלדו תאומים מהביציות שלהן.
    אך אלו מקרים נדירים, של נשים שהתברכו בפוריות מופלגת (אחוז קטן באוכלוסיה).
    מקרים נדירים שפורסמו בספרות המדעית אינם יכולים לשמש בסיס מוצק לקבלת החלטות.
    עדיין הסטטיסטיקה משקפת המציאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על המענה

נטלי
    02/07/2013

יש ספרות מקצועית, ויש רופא בשר ודם מימינו אנו ומהעיר שלנו (גם של חברתי) שנאמר שכנראה ראה הריון כזה וזה לא רק מהספרות המקצועית.

האומנם אתה מכיר באופן אישי מקרה/ים כאלו?

אגב, האם היית ממליץ לה לנסות לפחות טיפול אחד? היא בת 45 ושלושה חודשים שלא הרתה מעולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו