בירור לפני IVF

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בירור לפני IVF
    גל
    22/03/2008

שלום
    אני בת 33, הריון ראשון בגיל 30 לאחר טיפול הורמונלי בגונדוטרופינים והזרעה נסיון שני.
    בירור שעברתי אז כלל פרופיל הורמונלי מלא שהיה תקין פרט לרושם להעדר ביוץ ללא גורם ברור, גם מחזורים היו לא סדירים לחלוטין.
    כעת -כשלון נסיון הזרעה שלישי. במהלך הטיפולים טופלתי במנוגון תחילה אמפולה אחת ובמחזור האחרון 3 אמפולות ליום עם רושם לתגובה בינונית . בסופו של דבר זקיק בודד וספק זקיק ספק ציסטה נוספת לאחר 9 ימים של מנוגון. השריית ביוץ עם אוביטרל.
    בספירת זרע - מספר זרעונים כללי תקין, אחוז תנועה וצורות פתולוגיות גבולי(בבדיקה אחרונה לדוגמא אחוז תנועה 33% , 85-90%, צורות פתולוגיות) אך הבנתי שזה לא בעייתי לאחר ההשבחה.
    פרופיל הורמונלי חוזר כעת שלי תקין. לא עברתי צילום רחם.
    הוצע לי כעת להתחיל בטיפולי IVF.
    האם מומלץ להשלים צילום רחם למרות העובדה שכבר הייתי בהריון?
    האם כדאי להמשיך עם טיפולי הזרעה או לעבור ל- IVF?
    האם נחוץ בירור נוסף?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בירור לפני IVF

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום גל

ד''ר דוד ישי
    23/03/2008

צילום רחם נותן מידע על חלל הרחם ובעיקר על החצוצרות. החשיבות שלו היא לכן בטיפולי פוריות רגילים ( מה שעברת עד כה ) ולא ב IVF ( שבו לחצוצרות אין תפקיד ).
    אם השלמת 3 טיפולים של מנוגון + הזרעה, עם תגובה כמו שלך, אני ממליץ לעבור ל IVF .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות המקצועיות :-)

נינה
    23/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו