אנדומטריוזיס

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס
    לי
    13/07/2013

שלום,

לאחר 5 טיפולי ivf שכשלו (מתוכם פעמיים היו של מוקפאים) הלכתי לייעוץ לרופא פריון אחר שאמר שלדעתו יש לי אנדומטריוזיס והפנה אותי למומחה לאנדמטריוזיס. המומחה אמר לי שיש לי אנדו ברמה 4 מוקד רקטו וגינלי אשר יתכן ופוגע גם במעי ונשלחתי לבדיקות נוספות רבות.
    יש לציין שבטיפולי ההפריה האחרונים היו לי כאבים חזקים שהתגברו עם הטיפולים שככול הנראה נבעו מהאנדו׳ .

האם לדעתכם במצב כזה של כישלונות ב ivf ללא סיבה ( היו עוברים יפים ואף בוצעה הנצה) וכאשר יש אנדומטריוזיס ברמה 4 וכאבים במהלך הטיפולים יש לפנות לניתוח על מנת לשפר את הסיכויים לאחר מכן בטיפולי ההפריה או שאין טעם לניתוח ולהמשיך בטיפולים?

ברור לי שכל מקרה לגופו אבל בכל זאת הייתי שמחה לשמוע מניסיונם.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    13/07/2013

לכל ברור שהפתרון האידיאלי לאנדומטריוזיס עשוי להיות הריון,אולם אם מצב האנדומטריוזיס בדרגה מתקדמת כזו הפוגע באברים וגורם לתסמינים יש בהחלט לטעמי להתערב כירורגית על מנת לצמצם ככל האפשר את ההשפעות הנילוות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו