גירוי יתר שחלתי - כמה זמן?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• גירוי יתר שחלתי - כמה זמן?
    יעל
    14/07/2013

בחודש שעבר טיפלתי לראשונה עם איקקלומין – קיבלתי מינון של 2 כדורים ביום לחמישה ימים. הדבר הוביל לגירוי יתר שחלתי " שחלות בגודל של 70-100 מ"מ ו 9 ציסטות. לאחר שקיבלתי מחזור נותרו 6 ציסטות. קיבלתי גלולות למניעת היריון (גינרה) ונאמר לי לנוח.

היום – 14 יום מתחילת הגלולות וכמעט חודש מאז תחילת הגירוי יתר שחלתי – בבדיקת אולטראסאונד ניראו שחלות בגודל 50 ס"מ – בשחלה ימנית מספר ציסטות (שחלקן התחברו) בדוגלס ובשחלה השמאלית ציסטה אחת בגודל 39 מ"מ.

מה זה אומר? אני מבינה שחלק מהציסטות נספג בגוף...וגודל השחלות פחת... אך מה הצפי בכזה מצב? כלומר- כמה זמן עוד צפוי עד שהמצב הזה יחלוף? מתי אוכל לחזור לטיפול פוריות (אני כבר בת 30).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירוי יתר שחלתי - כמה זמן?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוי יתר שחלתי - כמה זמן? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    14/07/2013

המשך הטיפול עם הגלולה עשוי לאזן את המצב תוך זמן קצר-סבלנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה בנוגע לגלולה

יעל
    14/07/2013

תודה על תשובתך.
    האם אתה מתכוון להמשך טיפול עם הגלולה- כלומר להשלים ל21 ימים (חפיסה)? או שאצטרך כנראה להמשיך טיפול עם הגלולה לעוד חודש לאחר מכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה בנוגע לגלולה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    16/07/2013

כן בהחלט להמשיך טיפול עם הגלולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי...

יעל
    16/07/2013

לא הבנתי ראת כוונתך.... האם לדעתך אצטרך להמשיך עם הגלולה למניעת היריון עוד חודש לאחר סיום החפיסה הנוכחית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מודאגת מאד אשמח לתשובה

יעל
    17/07/2013

אם בדיקת אולטראסאונד מיום ראשון האחרון (לפני 3 ימים) הראהתה שחלות בגודל 50 מ"מ - בצד ימין מספר ציסטות מחוברות (הגדולות בגודל 22-24 מ"מ) ובצד שמאל ציסטה בגודל 39 מ"מ במרכז השחלה.... ביום שבת הקרוב אני אמורה לסיים את חפיסת גלולות הגינרה...
    האם סביר שמבצבי אצטרך להמשיך טיפול עם הגלולות גינרה?

מאד הייתי רוצה להתחיל טיפול פוריות נוסף.... ואני קצת מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מודאגת מאד אשמח לתשובה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/07/2013

להמשיך עוד שבוע ולפי הצורך להמשיך עוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו