אקטרופיון מדמם במגע וכניסה להיריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אקטרופיון מדמם במגע וכניסה להיריון
    יפית
    04/08/2013

שלום רב,

בת 32. לאחר ביצוע קולפוסקופיה (PAP עם ASCUS) נאמר לי שהבדיקה תקינה ללא ממצאים חריגים. כן אובחן אקטרופיון (נדמה לי מפושט) - דימם במגע והרופא ציין שצרב בחנקת הכסף.

24 שעות לאחר קיום יחסי מין החל דימום.

אני מעוניינת להיכנס להיריון - האם הדימום מהאקטרופיון לא יפריע?
    (בעבר קראתי איפשהו שלא, אבל זה נשמע לי מוזר - כי הבנתי שהזרע אינו יכול לעבור דרך נוזל לא שקוף...).

אודה מאוד להסבר ועצה.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבהרה

יפית
    04/08/2013

הדימום שבא אחרי יחסי המין לא היה אחרי הצריבה, אלא חודש לאחר מכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטרופיון מדמם במגע וכניסה להיריון - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    04/08/2013

רירית רחם המתפשטת עד לצוואר הרחם, קרויה "אקטרופיון". –התפשטות הרירית אל מעבר לרחם, מכסה את צוואר הרחם באופן שלם או חלקי.נהוג להבחין בין אקטרופיון קטן לגדול.
    תאי האקטרופיון יכולים להשתנות ולהפוך לטרום סרטניים או סרטניים. במידה ואקטרופיון מדמם לעיתים קרובות, בדרך כלל בעקבות מגע מיני, ניתן לצרוב אותו. לעומת זאת, מצבים, בהם האקטרופיון אינו מדמם, לא נדרשת כל
    באופן כללי האקטרופיון נחשב נורמלי אצל נשים בתקופת הפוריות ולפני גיל המעבר..
    במהלך הריונות תופעת האקטרופיון מאוד שכיחה,גם המצאותו של אקטרופיון בעל מבנה פוליפואידי יש להתייחס אליה כממצא שפיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו